Screenshot
Screenshot

Hrvatski trener glavni kandidat za klupu Venezije, ponuđen mu je trogodišnji ugovor

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 12:31

Njegova sjajna sezona nije prošla ispod radara, a njegov primarni cilj bio bi izboriti ekspresni povratak u Serie A.

Jedno ljeto plesala je Venezia prvoligaškim društvom. Momčad iz jednog on najljepših i turistički najposjećenijih gradova u Italiji ove je sezone skupila svega 27 bodova u Serie A, a to im nije bilo dovoljno da osiguraju ostanak među elitom. Ispali su u Serie B, a očekuje se da će momčad ovog ljeta doživjeti velike promjene. Jasno, mnogi igrači htjet će napustiti klub, naročito oni najbolji poput Busija, Cuisancea, Okerekea, Sigurdssona i Romera, a sigurno je da će se promjena dogoditi i na trenerskoj klupi.

Paolo Zanetti je otišao pet kola prije kraja, a u završnici sezone momčad je vodio Andrea Soncin. No, njemu se prefiks v.d. neće maknuti, čelnici Venezie traže nov, dugoročno rješenje, a prema svemu sudeći njihova najveća želja je hrvatski strateg Ivan Javorčić.

Nakon četiri veoma dobre sezone u Pro Patriji, Javorčić je lani sjeo na klupu Sudtirola. O tome kakvu je sezonu odradio najbolje govore njegove brojke. Osim što je osvojio Serie C-A s pet bodova više od Padove, njegova momčad imala je najbolju gol razliku u ligi te je na klupi Sudtirola u manje od godinu dana u svim natjecanjima skupio 33 pobjede, 10 remija i svega pet poraza.

Javorčić je rođen u Splitu, ali je cijelu svoju igračku, a potom i trenersku karijeru, proveo u Italiji. 43-godišnji strateg je ove sezone sa Sudtirolom odradio sjajnu sezonu, a čelnici novog/starog talijanskog drugoligaša nude mu trogodišnji ugovor. Osim toga, Venezia mu nudi da sa sobom u klub dovede i cijeli stručni stožer, ali problem je taj što Sudtirol za svojeg trenera želi odštetu, što u ovom trenutku u Veneziji nisu spremni platiti.

Osim trenera, u Veneziji traže i novog sportskog direktora, ali tu se nisu opredijelili samo za jednu opciju već za to mjesto konkuriraju Sean Sogliano, Giancarlo Romairone i Ernesto Salvini. Talijani dodaju da bi konačna odluka, u oba slučaja, trebala biti donesena u narednih 10-ak dana, s tim da im je Javorčićev dolazak prioritet i glavni cilj od kojeg ne odustaju.


Tagovi

Ivan JavorčićVenezia FCSudtirolSerie CSerie B

Ostale Vijesti