Foto: Istra 1961
Foto: Istra 1961

Hrvatski napadač odlazi iz Srbije nakon pola godine, potpisao je za svoj 19. klub u karijeri

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.01.23. | 08:37

Ljetos je trenirao na Aldo Drosini, ali ugovor s Istrom 1961 ipak nije potpisao, a sad karijeru nastavlja u klubu kojeg je vodio Dragan Skočić

Svega pola godine zadržao se Marko Šimić u Radničkom iz Kragujevca. Prekaljeni napadač je u prvom dijelu sezone u srpskoj Super ligi postigao jedan pogodak u šest nastupa što nije zadovoljilo ni njega ni čelnike kluba pa je tako na polusezoni potražio novi angažman. Pronašao ga je u Sanat Naft FC-u, iranskom prvoligašu kojeg je svojevremeno vodio Dragan Skočić, a Šimiću će Iran biti 12. zemlja u kojoj će pokazivati svoje igračko umijeće.

Nekadašnji napadač U21 reprezentacije je uvjerljivo najbolje godine svoje karijere proveo u Persiji iz Jakarte s kojom je osvojio tri trofeja, a u 111 nastupa je skupio 73 pogotka i šest asistencija. Po isteku ugovora odlučio se vratiti u Europu, ovog je ljeta bio nadomak potpisa za Istru 1961, ali se to u konačnici nije dogodilo. Otišao je u Srbiju u kojoj je bio jedan od trojice hrvatskih nogometaša (Josip Ćalušić – TSC, Ante Vukušić – Kolubara), da bi sad preselio put Irana gdje su hrvatski treneri i hrvatski nogometaši ostavili velikog traga u prošlosti.

Šimić je došao u Sanat Naft kako bi im pomogao u namjeri da zadrže prvoligaški status. Trenutno se nalaze na skromnom 15. mjestu Gulf Pro lige, što znači da su promjene neophodne. Sanat Naft FC je ne tako davno vodio i Dragan Skočić koji je sjajnim rezultatima u klubu (ali i ranije u Khoonehu, Fooladu i Malavanu) zaradio mjesto izbornika Irana s kojim je kasnije izborio SP.

S novim klubom, i svojim 19. u karijeri, Marko Šimić potpisao je ugovor do kraja sezone. (I.A.S.)



Tagovi

Marko ŠimićIraniranska nogometna ligaRadnički Kragujevac

Ostale Vijesti