Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska ključnu utakmicu igra bez najboljeg hrvatskog igrača u 2021.

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 29.01.22. | 11:52

Problemi za Marinka Mavrovića.

Hrvatska futsal reprezentacija danas u 14:30 igra treću utakmicu na aktualnom Euru. Suparnik je reprezentacija Slovačke kojoj za prolazak treba pobjeda, a Hrvatskoj je za drugi krug dovoljan i remi. Utakmica se prenosi u izravnom prijenosu na drugom programu HRT.a,

(7.00) Slovačka (7.00) Hrvatska (1.40)

Nažalost, izbornik Marinko Mavrović danas neće moći računati na Josipa Sutona, igrača koji je nedavno proglašen za najboljeg igrača Hrvatske po izboru specijaliziranog futsal portala CroFutsala.

Kao njegovu zamjenu, izbornik je momčadi priključio 'rezervu' Duju Kusturu, mladog igrača Olmissuma koji igra na poziciji 'zadnjeg'.

“Na žalost, dogodio nam se još jedan u nizu pehova. Nakon što smo uoči puta u Nizozemsku ostali bez Perića, a onda i bez Matoševića, koji je u utakmici protiv Rusije dobio crveni karton, sada nam se dogodila i ozljeda Josipa Sutona, koji je bio naš važan igrač u rotaciji. Ovo je prilika ostalim igračima da se nametnu i pokažu da su s pravom dio reprezentacije”, rekao je izbornik Mavrović.

Ipak, hrvatski reprezentativci današnju utakmicu dočekuju prilično motivirani.

"Utakmica je odlučujuća, pobjeda i remi vode nas u četvrtfinale. Otkad sam u reprezentaciji, protiv Slovačke smo odigrali četiri susreta i iz svih četiriju smo izlazili kao pobjednici. Međutim, treba reći i to da je svaka utakmica bila teža od one prethodne. Dakle, ispada da su nam, sve bliži. Ipak, vjerujem da smo još uvijek bolja momčad i da ćemo to potvrditi na terenu i plasirati se u četvrtfinale. Nema neke posebne pripreme za takvu utakmicu, najvažnije je ne podcijeniti protivnika, ali moramo biti i svjesni svoje kvalitete, izaći na teren i biti hrabri i puni samopouzdanja. U tom slučaju, uvjeren sam da ćemo pobijediti i plasirati se u četvrtfinale. Poljaci i Slovaci su reprezentacije slične kvalitete, ovisno o danu rezultat može prevagnuti na jednu ili drugu stranu. Poljsku smo pobijedili, a smatram da smo bolji i od Slovaka, ali ne toliko bolji da bismo mogli pobijediti bez maksimalnog angažmana", rekao je za stranice HNS-a iskusni Tihomir Novak koji će pokriti poziciju 'zadnjega', zajedno s Davorom Kanjuhom i mladim Kusturom.

"Nakon Rusije smo se dobro odmorili, razmislili o svemu. Slijedi utakmica protiv Slovačke za koju smo i prije početka natjecanja pretpostavljali da će biti odlučujuća za plasman u drugi krug natjecanja. Pobjeda nas vodi u četvrtfinNakon Rusije smo se dobro odmorili, razmislili o svemu. Slijedi utakmica protiv Slovačke za koju smo i prije početka natjecanja pretpostavljali da će biti odlučujuća za plasman u drugi krug natjecanja.

Pobjeda nas vodi u četvrtfinale. Izbornik, njegov zamjenik i mi igrači komentirali smo međusobno da protiv Rusije jednostavno nije bio naš dan, utakmica se otvorila na krivi način, crveni karton nas je u velikoj mjeri poremetio. Međutim, činjenica je da nismo bili pravi, a to Rusi itekako znaju kazniti pa je utakmica završila njihovom uvjerljivom pobjedom. Mogli smo bolje, moglo je biti i gore, ali iz te smo utakmice izvukli pouke i potpuno se okrenuli susretu sa Slovačkom, koji je u ovom trenutku za nas najvažniji.

Za Slovake znamo da su izuzetno neugodna momčad, vrlo slična poljskoj reprezentaciji, ali s tom razlikom da imaju kvalitetnijeg individualca Drahovskog, koji je na top razini europskog futsala. Međutim, mislim da ne moramo toliko razmišljati o Slovacima, nego se okrenuti našoj igri. Ako pružimo onoliko koliko znamo i možemo, naša pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, rekao je Davor Kanjuh, a da Hrvatska protiv Slovačke neće ići na remi potvrdio je i Mavrovićev pomoćnik Duje Maretić:

"Vidim da Slovake svi stavljaju u rang s Poljacima, ali oni imaju dijametralno suprotne poveznice. Mislim da nas očekuje manje agresivna momčad, koja će stati na centru i čekati priliku u kontrama i polukontrama, gdje su i najopasniji. Imaju jednog izvanserijskog igrača, Drahovskog, koji igra u španjolskoj ligi, od njega će prijetiti najveća opasnost. Uz njega, tu su još trojica, četvorica kvalitetnih igrača, koji igraju u redovima češkog i slovačkog prvaka. Slovačka je reprezentacija koja posljednjih godina dosta napreduje i nije bez razloga na Europskom prvenstvu.

Ja uopće ne razmišljam o remiju i volio bih da nam protiv Slovaka igra samo pobjeda, jer… U glavama igrača se stvori alibi da se može odigrati i remi, a to nije dobro. Moramo ići na pobjedu, budemo li išli na remi, budite uvjereni da ćemo izgubiti. U futsalu ne postoji način igranja na remi, moramo tražiti pobjedu, nametnuti svoj način i ritam igre, postaviti se kao favoriti i tražiti pobjedu kao jedinu opciju za četvrtfinale. Kad bismo i prošli dalje s remijem, ne bismo bili zadovoljni


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalfutsalFutsal Euro 2022Josip Suton

Ostale Vijesti