Hrabrom Orijentu minimalna pobjeda nije bila dovoljna, Puljani ostaju prvoligaši (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 05.08.20. | 22:10

Fenomenalni Čondrić nije dopustio iznenađenje.

Odigrana je uzvratna utakmica za popunu Prve HNL u kojoj je Orijent 1919 slavio na Aldo Drosini protiv domaće Istre 1961 rezultatom 0:1, no Puljani su zbog pobjede u prvom susretu 0:3 osigurali ostanak u ligi.

Orijent je već u prvoj minuti imao fantastičnu priliku za pogodak i nadu u eventualni senzacionalan povratak u borbu za Prvu ligu. Tomašević je odigrao povratno za Čondrića, domaći su pokušali izaći iz pritiska igrom te vratar Istre dodavanjem traži Blagojevića, no loptu krade Liber i igra u sredinu na dvanaest metara za usamljenog Monjca, no 24-godišnji krilni napadač gostiju očajno reagira i traljavim udarcem šalje loptu ravno u Čondrića.

Istra je veliku priliku imala u šestoj minuti kada Gržan na desnoj strani napada proigrao Guzinu u sredini na deset metara, on se uz čuvara na leđima uspješno okreće i pronalazi prostor za udarac koji nogom brani Berković.

Uzbudljiv susret gledali smo u Puli. U 13. minuti ponovno fantastična situacija za Orijent. Domaći su izgubili loptu na centru, Liber ponovno odlično upošljava suigrača, ovaj put odigrao je za Iličića u prostor, 22-godišnji napadač bježi zadnjoj liniji protivničke obrane i izlazi sam na istrčalog Čondrića koji mu prvo brani pokušaj s ruba šesnaesterca, a zatim u nastavku i drugi pokušaj iskosa sa sedam metara.

U 20. minuti Monjac dobro plasiranim udarcem s dvadesetak metara ponovno zapošljava Čondrića koji ovaj put odbija u korner.

Od dvadesete minute malo je pao tempo susreta, ponajviše zahvaljujući činjenici da je Istra uspostavila izraženiju dominaciju. U 35. minuti bilježimo pokušaj Blagojevića iz slobodnog udarca s osamnaest metara, pristojan udarac koji je mirno obranio dobro postavljeni Berković.

Ono što nogometašima Orijenta nije uspjelo na otvaranju prvog dijela jest u drugom. Do rezultatske prednosti gosti su došli u 49. minuti iz prve ozbiljne situacije pred protivničkim vratima. Kvalitetnom dugom loptom Mulac je pronašao lijevo Iličića, a on prekrasnim potezom iz prve iskosa s jedanaest metara prebacuje Čondrića za 0-1 i nadu u čudo.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 55.684%;"><iframe src="https://streamable.com/e/sczni1" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Istra se nakon primljenog pogotka pokušavala nametnuti dominantnije protivniku, Prelec je napravio dvije promjene te umjesto Lončara i Tomaševića uveo Delića i Rufatija, no značajnije promjene u odnosu snaga na travnjaku nije bilo. Gledali smo ravnopravan susret, u kojem je Orijent bio konkretniji u posljednjoj trećini.

U 74. minuti vrlo dobra situacija za goste. Na ubačaj s lijeve strane napada usamljen je na petercu ostao Mulac, no njegov udarac glavom brani Čondrić. Pet minuta poslije Črnko je pokušao zaprijetiti Čondriću s dvadesetak metara, bio je to snažan i neprecizan udarac.

Maružin se u 84. minuti se okuražio na vrlo opasan udarac iz velike udaljenosti, lopta je otišla malo, malo iznad okvira vrata. Samo minutu poslije fantastična prilika baš za Maružina. Našao se na sedam metara sam ispred Čondrića koji mu odličnom reakcijom skida ‘traljav’ pokušaj iz odlične situacije.

U drugoj od četiri minute sudačke nadoknade još jedna odlična situacija za Orijent. Na ubačaj s desne ostao je lijevo Fumić je najspretniji u gužvi i šalje loptu u vratnicu! Na drugoj strani domaći igraju brzu kontru koju istrčavanjem kratko otklanja Čondrić, u nastavku udarac Delića s crte odbija branič Orijenta.

Bile su to i posljednje spomena vrijedne situacije u ovoj vrlo uzbudljivoj utakmici u kojoj je drugoligaš definitivno imao prilično prilika za pogodak te će Budicinova momčad imati za čim žaliti nakon današnjeg okršaja. Orijent se pokazao kao odlična momčad u ovom dvomeču, no rani crveni karton u prvoj utakmici ih je unazadio, a rezultat 0:3 se ipak pokazao kao nedostižan.

Istra je jednostavno nepobjediva u doigravanjima za ostanak, do sad niti jednom nisu ispali te ćemo ih i od slijedeće sezone gledati u Prvoj HNL.  

Iz udobnosti svog doma možete bez problema koristiti širok spektar GERMANIJINE online ponude na najbrži, najjednostavniji način, što je ovih dana vrlo bitno. Za razliku od klađenja na uplatno-isplatnom mjestu, gdje morate obaviti mnogo više koraka kako biste se okladili, preko internetske stranice ili aplikacije germaniasport.hr samo u ŠEST koraka obavit ćete sve što je potrebno kako bi igra započela. Detaljne upute pogledajte OVDJE!

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Srećko Niketić/Pixsell)

 


Tagovi

Josip ČondrićNK Orijent 1919Istra 1961

Ostale Vijesti