REUTERS/Paul Hanna
REUTERS/Paul Hanna

Howe o mogućem dolasku Neymara i Cristiana Ronalda: „Puno toga što se piše nije točno, moramo biti mudri“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 16:58

Trener Svraka naglasio kako smatra da zna kojim putem klub mora ići.

Kad se priča o nogometnim 'superzvijezdama', u TOP 5 se, skoro prema svim parametrima, moraju uvrstiti Brazilac Neymar i Portugalac Cristiano Ronaldo. A njima posljednjih mjeseci, odnosno od završetka SP-a u Kataru koji je bio prilično razočaravajući i za jednoga i za drugoga, ne ide baš najbolje.

Cristiano je otišao u Saudijsku Arabiju, ne može se reći da ne zabija, ali posljednjih se dana počelo pisati u brojnim stranim medijima o nezadovoljstvu njegove obitelji, primarno partnerice Georgine, koja zagovara povratak u Europu. El Nacional je napisao kako Ronaldo želi napustiti Al-Nassr, ali je potom stigla 'blaža verzija' od strane drugih medija koji ističu kako je Portugalac 'otvoren za takvu opciju'. Pogotovo ako Messi dođe u Saudijsku Arabiju pa tako svjetla svih reflektora budu uperena u Argentinca.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Neymar je navodno iznimno nesretan nakon neuspjeha Seleçãa u Kataru. Od sredine veljače je Brazilac 'out', ima velikih problema s zglobom zbog čega će propustiti ostatak sezone, a budući momčad od njega nema neku preveliku korist sad kad je ozlijeđen, ultrasi PSG-a prekjučer su se okupili pred njegovom kućom u Parizu gdje su zazivali njegov odlazak. Otkako je stigao u Pariz u najskupljem transferu u povijesti nogometa, Neymar je za momčad iz francuske prijestolnice skupio 173 nastupa, 118 pogodaka i 77 asistencija. Dakle, on definitivno nije podbacio, ali njegova velika primanja su trn u oku za navijače te bi voljeli da 31-godišnjak napusti klub.

Budući da nema previše klubova na svijetu koji si mogu priuštiti primanja Brazilca, metodom eliminacije stiglo se do dva-tri kluba u kojima bi Neymar mogao nastaviti karijeru. Neki su navodili Juventus, posljednje se vrijeme spominje Manchester United, a onda se pojavio i Newcastle. Jer, zašto ne!? Njihov vlasnik je jedna od najbogatijih ljudi na svijetu, u momčadi nemaju 'superzvijezdu', a Neymar je već s Olimpijskom reprezentacijom Brazila osjetio čari St. James' Parka. Kako su mediji krenuli špekulirati o Neymaru, tako su počeli špekulirati i o Cristianu Ronaldu u dresu Newcastlea. Jer, ponovit ćemo, zašto ne!?

No, jedno je što se piše i priča u kuloarima, a drugo što je realno i ostvarivo. Newcastle dugo nije imao ovako dobru sezone, Eddie Howe radi sjajne stvari, a iako je svjestan kvalitete obojice igrača, njegov 'modus operandi' je ipak drugačiji.

„Puno toga što se piše nije točno, puno imena koje se vežu uz nas su potpuno kriva. Mi moramo mudro birati pojačanja“, rekao je kratko Howe na temu 'interesa' Newcastlea za Ronalda i Neymara pa onda podvukao:

„Mi želimo otkriti igrača prije nego što on eksplodira na sceni. Moramo biti temeljiti, pronaći ih mlade i onda razvijati. Znam smjer kojim ovaj klub mora ići.“



Tagovi

Cristiano RonaldoNeymarNewcastleNewcastle UnitedEddie Howe

Ostale Vijesti