Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

Hoće li Leko riskirati u utakmici sezone u Solunu?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 15.08.23. | 08:01

Promjene protiv Slaven Belupa kao putokaz za prolaz protiv PAOK-a

Velike utakmice su za velike igrače, voli reći trener Hajduka Ivan Leko koji je iz druge perspektive gledao susret sa Slaven Belupom jer zbog kazne nije mogao sjediti na klupi i na poluvremenu je povukao prave poteze. Neraspoložene Filipa Krovinovića, Jana Mlakara i Anthonyja Kalika izvukao je iz igre, napravio taktičku promjenu ubacivanjem Vadisa Odjidje-Ofoea i Nike Sigura u centralu u vezi te dobio utakmicu na krilima raspoloženog Marka Livaje.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo je to najbolje poluvrijeme pod Lekinom komandom, pa je čak i Leon Dajaku dao gol u službenoj utakmici nakon punih 600 dana, a Slaven je pao uz vjetar u leđa s tribina kad je Hajduk počeo riskirati više.

Međutim, protivnik je bio Slaven Belupo, a idući je PAOK, momčad koje je po vrijednosti al pri Hajduku, ali će igrati pred isključivo svojim navijačima, jer gostujućima je dolazak na stadion zabranjen, tako da Bijeli neće imati podršku.

No, moraju se muški postaviti, a vidjet ćemo hoće li ga ne baš dobra igra Krovinovića, prisiliti na promjenu ili mu takav igrač koji može držati loptu, pogotovo u utakmici u kojoj protivnik mora napasti, treba zbog iskustvu na terenu. Čini se možda čak i za Leku preriskantno da susret otvori s Odjidjom i Sigurom na zadnjim veznima, a Mlakara, koji zna biti dobar u defenzivi, preseli na klupu te starta s Ivanom Dolčekom i Sahitijem ili Dajakuom na krilima. Treba vidjeti hoće li se u igru vratiti Ferro ili Diallo i dalje ostaje stoper. Sve su to dvojbe koje muče Leku, no on je taj koji gleda i vodi treninge te odlučuje tko će u konačnici igrati.

Nema sumnje da će Livaja opet biti raspoložen, takav treba Hajduku, jer Bijeli isto moraju dobiti ili u 90 ili u 120 minuta, nije isključena ni odluka s bijele točke.

Vrime je, slogan je koji se vrtio oko dolaska Ivana Perišića, no sad je vrijeme da Hajduk dobije jednu veliku utakmicu na gostovanju kada je to potrebno, jer bi se vrata igranja skupine širom otvorila zbog puno lakšeg protivnika u play-offu (Rosenborg ili Hearts).

Bijeli putuju u srijedu ujutro, popodne će imati obveze za medije isprobti travnjka na Toumbi koja bi dan kasnije trebala biti ispunjena. Grci se motiviraju, trener Razvan Lucescu poručio je da želi ulazak u skupinu Konferencijske lige, ali prije toga mora proći Hajduku koji je pod Lekom u posljednjih 13 službenih utakmica primio samo dva gol što govori i obrani, ali i o vrataru Ivana Lučiću koji je u odličnoj formi. Njegove obrane trebat će itekako u Solunu, ali i vrhunska predstava cijele momčadi uz sreću koju Leko uvijek priziva kao važan faktor. U prvoj utkamici koja je završila 0-0 nije imao fortunu na svojj strani jer je Hajduk pogodio dvije vratnice i stvorio niz šansi koje će sigurno imati i u Solunu.



Tagovi

HajdukIvan LekoPAOKKonferencijska liga

Ostale Vijesti