Drago Sopta/HNS
Drago Sopta/HNS

HNS u prošloj godini imao 3,5 milijuna eura dobiti

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 12:52

Osnova preokupacija Saveza trebalo bi biti rješavanje infrastrukturnih problema s naglaskom na Maksimir i Poljud

Nekada su skupštine HNS-a bile pravi mali spektakl. Prave poslastice koje su čuvali kordoni specijalne policije, u kojima se nije znalo tko smije biti delegat, a tko ne. U kojem je uzvik “Nećeš razbojniče” bio poput “dobar dan”, a glasati za predsjednika nije se smjelo bez da se pokaže listić. Da slučajno ne bi netko krivo zaokružio…

Ova današnja u hotelu Sheraton bila je kamilica u odnosu na to. Bez povišenih tonova, polemike, rasprava… Doduše, nije niti bilo neke potrebe. Reprezentacija kao osnovni izvor prihoda je na SP-u. Smjena generacije polako je počela i ide dobrim smjerom. HNL nije bio nikada zanimljiviji, suđenje u granicama korektnosti, a ono što je slutilo da će biti debakl s TV pravima uspješno je sanirano.

Drago Sopta/HNSDrago Sopta/HNS

OK, tu je i dalje problem infrastrukture na što se u uvodnom govoru istaknuo Branko Mikša, počasni predsjednik HNS-a, ali to je problem koji je ova garnitura HNS-a naslijedila i vjerojatno će ga predati u nasljeđe jednoga dana kada odu… O stadionima se ovdje desetljećima samo priča, ne i djeluje.

Uglavnom, sve se u Sheratonu odvijalo jako brzo. Oko 45 minuta je trajala sama Skupština na kojoj smo svjedočili redu pohvala, redu samohvale, ali i brojkama koje sugeriraju kako se u HNS-u zaista imaju čime za pohvaliti. Očito Marijan Kustić radi dobar posao. Naime, Savez je u 2021. godini imao 286 milijuna kuna prihoda i 26,5 milijuna manje rashoda. Preračunato u najdražu valutu, HNS je godinu završio sa 3,5 milijuna eura plusa. Što od nagrada Uefe, nešto od marketinga, TV prava…

Za raspravu oko rada samog Saveza između 68 nazočnih zastupnika (od 79 koliko ih čini Skupštinu) nije bilo zainteresiranih a posebno se istaknuo novi ugovor za TV prava koji bi u blagajnu Saveza trebao donijeti 44 milijuna eura kroz sljedeće četiri godine.

Drago Sopta/HNSDrago Sopta/HNS



Tagovi

HNSMarijan KustićHrvatski nogometni savezhrvatski nogomet

Ostale Vijesti