REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Hit-napadač Bundeslige je dostupan za samo 17.5 milijuna eura, ove sezone je u devet utakmica zabio 15 pogodaka!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 11:40

Njegova momčad je ponajviše zbog njega trenutno na drugom mjestu Bundeslige sa samo bodom manje od Apotekara.

Serhou Guirassy igra sezonu života. Reprezentativac Gvineje je ljetos stigao u Stuttgart iz Rennesa za devet milijuna eura, a njegova tržišna vrijednost je u svega tri mjeseca skočila s 14 milijuna eura na 40 milijuna eura! Iako su Švabe 'ugrabile' jackpot kad su ga potpisali, lako je moguće da će ostati bez njega nakon svega pola godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Fabrizio Romano javlja kako u ugovoru ovog 27-godišnjeg napadača, koji je ove sezone u Bundesligi skupio 14 pogodaka u osam nastupa (ukupno 15 u devet nastupa u svim natjecanjima), stoji klauzula po kojoj može napustiti klub za samo 17.5 milijuna eura.

Budući da u svijetu nogometa već godinama vlada 'suša' kad je riječ o pravim, stasitim devetkama, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da njegov ugovor otkupi neki od velikana.

Jasno, Stuttgart bi ga rado zadržao barem do kraja sezone, a isto tako nije nemoguće da mu ponude novi ugovor samo kako bi izbacili tu 'spornu' klauzulu. Jer, hipotetski gledano, da ta klauzula ne postoji, Švabe bi Guirassyja mogle prodati barem za duplo veći iznos od onog koji je sada dovoljan da ga neki drugi klub 'ukrade'.

Guirassy je igrao za mlađe uzraste Les Bleusa (kombinirano 24 nastupa i 11 pogodaka), ali od prošle godine igra za A reprezentaciju Gvineje odakle vuče korijene. Zasad u javnost nije procurilo ime kluba koji bi bio spreman aktivirati otkupnu klauzulu već u siječnju, ali ako nastavi 'trpati' kao dosad, samo je pitanje vremena kad će se to dogoditi…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Serhou GuirassyStuttgartBundesliga

Ostale Vijesti