Hajrović seli u Championship, Dinamo ga je spreman pustiti besplatno

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 04.01.20. | 08:49

Zanimljivi veznjak i reprezentativac BiH blizu je transfera

Hajrović je u oštroj konkurenciji potpuno pao u drugi plan te je od nekoga tko bi trebao biti nositelj momčadi postao samo jedan od prolaznika na klupi za rezervne igrače. Da nešto „ne štima“ u njegovom slučaju vidljivo je i po padu cijene na popularnom transfermarktu gdje je Hajrović nekada vrijedio 4,5 milijuna eura (Galatasaray, Werder), dok je u Dinamu dugo vremena bio konstantan na tri milijuna eura, ali se to sve promijenilo u studenom prošle godine kada se njegova vrijednost „preko noći“ smanjila za pola te sada vrijedi 1,5 milijuna eura.

Ove sezone „neki novi klinci“ zasjenili su Izeta, a iako je Nenad Bjelica jedan od onih trenera koji neće „tek tako“ posuti pepelom nekoga koga su do jučer zvali kraljem, danas na raspolaganju strateg Modrih, barem na njegovoj poziciji, ima veliki broj kvalitetnih igrača pa tako ako nisi u najboljoj formi i ako nisi sto posto fit – letiš!

Ove sezone brojke BiH veznjaka su uistinu očajne, a one glase ovako: 18 nastupa, 917 minuta na travnjaku, nula pogodaka i jedna asistencija.

Hajrović je iz Werdera stigao u siječnju 2018. kao slobodan igrač, a ugovorno je vezan s Modrima do 2021. godine. Iako je njihov igrač još minimalno godinu i pol dana, razlog zašto su ga na Maksimiru spremni pustiti besplatno su njegova velika primanja. Naime, na godišnjoj bazi 28-godišnji veznjak zarađuje 700 tisuća eura, što je veliko opterećenje za Dinamo.

Sada se navodno pojavio Luton Town, omaleni klub koji će do kraja sezone boriti teške bitke ukoliko misle zadržati drugoligaški status. Ono što klub ima su novci, a ono što nema su kvalitetni igrači pa bi se tako veoma lako moglo dogoditi da oni Hajroviću ponude čak i veća primanja kako bi ga „namamili“ u klub, dok će ga Dinamo pustiti, kako zbog velikog problema kojeg im stvara ugovor, tako i da bi od budućeg transfera ostvarili čim veći postotak.

Za kraj valja istaknuti kako je Luton trenutno na začelju Championshipa sa svega 21 osvojenim bodom nakon 26 odigrana kola, a upravo bi Hajrović trebao biti „The One“ koji će spasiti klub od ispadanja.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Luton TownZion WilliamsontransferiIzet Hajrović

Ostale Vijesti