Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Hajduku se vraća jaki adut u borbi za titulu, ozljeda je prošlost

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 13.03.24. | 08:01

Brekalo je propustio dvoboj u Velikoj Gorici

U moru loših vijesti, odnosno ozljeda koje su u posljednje vrijeme pogodile Hajduk, evo jedne dobre za trenera Mislava Karoglana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Za dvoboj protiv Lokomotive trebao bi se se vratiti Josip Brekalo, uz Ivana Perišića, najzvučnije ovozimsko pojačanje Bijelih koji je, nakon što mu je propao transfer u Dinamo, izabrao Poljud.

Brekalo je protiv Varaždina dobio udarac u kvadriceps, pa je onda nezaliječen pod injekcijom odigrao jedno poluvrijeme s Istrom 1961 da bi se utvrdilo da za oporavak od ozljede treba pauzirati jedan susret. I to se dogodilo, nije Brekala bilo u Velikoj Gorici, na njegovu mjestu igrao je Leon Dajaku na lijevom krilu, dok je desnu stranu držao Yassine Benrahou koji je dobio prednost ispred Emira Sahitija.

Sad kada je Brekalo ponovno u treningu, a ima još dana do subote i dvoboja s Lokomotivom, Karoglan ima četiri zdrava krila i zdravu konkurenciju. Brekalo je u Hajduk došao s namjerom povratka u reprezentaciju i odlaska na Euro, no izbornik Zlatko Dalić (zasad) još ne računa na njega.

Možda Brekalo nije još na razini nekadašnjih igara, a i konkurencija na lijevom krilu je velika, dok opcija igranja na desnom boku više nije aktualna. Sjećamo se da je Brekalo za Vatrene znao igrati i na tom mjestu kada se jurio rezultat, krpao rupe.

U Hajduku je 'zacementiran' na lijevom krilu, od dolaska je odigrao šest utakmice, četiri punih 90 minuta te zabio jedan gol kojemu je pridodao i tri asistencije. Puno ili malo, u Hajduku se traži uvijek više i bolje, pa tako Brekalo morao zapeti ne bi li ga se Dalić sjetio, pogotovo ukoliko Hajduk osvoji toliko željenu titulu.

PItanje je hoće li nakon ozljede odmah u 'vatru' ili će se Karoglan držati stare nogometne maksime 'ne mijenja se momčad koja pobjeđuje'.

A to su u Velikoj Gorici napravili lakoćom u velikom stilu, no Lokomotiva je zahtjevniji suparnik i valja vidjeti u najavi utakmice što će Karoglan reći o Brekalovu stanju.

Uglavnom, on se vratio u kadar nakon ozljede, još se čeka i Ivan Perišić koji je dobio poziv u reprezentaciju kako bi kao dokapetan bio s Vatrenima u Abu Dhabiju, a sudeći po videima koje Omišanin objavljuje na društvenim mrežama, oporavak ide bolje nego što se mislilo, operiranom nogom udara loptu igrajući nogotenis.

Kada se on vrati, Hajduk će imati reprezentativna krila, premda dvojac koji ih mijenja, Yassine Benrahou i Leon Dajaku znaju dobro odigrati protiv slabijih suparnika, dok se Emir Sahiti preselio na klupu, a nakon duljeg vremena dobio je pretpoziv Kosova.

Brekalov povratak plus je za Hajduk, pogotovo u kontekstu dva dvoboja s Dinamom u kojima će njegov doprinos biti od velikog značaja, jer imati igrača s takvim iskustvom u momčadi, stvarno je blagodat za trenera.



Tagovi

HajdukJosip BrekaloNK LokomotivaozljedaIvan PerišićMislav KaroglanHrvatska nogometna ligaZlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti