Hajdukovci: Nadamo se da će nas Ukrajinci podcijeniti! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 18.08.14. | 19:00

Nogometaši Hajduka u srijedu počinju završnu borbu za plasman u skupine Europske lige.

U prvoj utakmici play-offa i posljednjeg pretkola Europske lige, 'Bijeli' u srijedu gostuju kod ukrajinskog Dnjipra. Utakmica će se, zbog sukoba na istoku Ukrajine i iz sigurnosnih razloga igrati u glavnom gradu Kijevu, a važan i težak susret na Poljudu su najavili kapetan Hajduka Mario Maloča i dokapetan Goran Milović. Obojica se slažu, bit će vrlo neugodna misija.

"Očekuje nas jako teška utakmica u Kijevu, protivnik je vrlo kvalitetan, ima vrhunske pojedince pogotovo u ofenzivnom dijelu u kojem igrači vrijede od 10 do 15 milijuna eura. Mi stoperi ćemo imati težak posao i morat ćemo odigrati maksimalno koncentrirano, dati 100 posto od sebe, kako bi izvukli što bolji rezultat“, istaknuo je kapetan Maloča.

A dobar rezultat za njega je...

"Sigurno da je lijepo zabiti gol u gostima. Vidjet ćemo kako će ići utakmica, možda napravimo i bolji rezultat ali moramo svi biti na 100 posto i moramo biti svjesni da je ovo naša utakmica sezone i idemo odigrati najbolju utakmicu sezone".

Najbolji i najskuplji igrač Dnjipra je Evgen Konoplyanka koji vrijedi 17 milijuna eura.

"Koliko je dobar dovoljno pokazuje interes Liverpoola za njega. Odmah znam o kome se radi. Dolaze informacije, iako nije službeno potvrđeno, da je ozlijeđeno. Ali moram reći da je za mene Kalinić najbolji napadač s kojim sam imao čast igrati ovdje i sigurno da će nam on biti najveća prijetnja. Ali ako budemo dobri u bloku, zaustavit ćemo i njega", naglašava Maloča, kojeg veseli dobar niz Hajduka.

"Stavili smo taj prolaz dalje kao teret na leđa. Ali vjerovali smo u to. Znali smo da će, ako prođemo, sve krenuti nabolje. Dobra smo momčad. Nakon priprema nam je trebalo nekoliko utakmica da sve sjedne na svoje. Bili smo teški od pripremi, u početku nam je nedostajalo nekoliko igrača ali sada smo svi kompletni. Stvarno igramo dobro i nadam se da će to trajati što duže".

U Hajduku nema sigurnog mjesta u prvoj momčadi, a kapetan priznaje: „To na sve više motivira“.

„Da, nema sigurnih 11 ali to nas sve tjera na bolji rad i na treningu i na utakmici. Znamo kakav je trener, ako se netko opusti i igra malo opuštenije, sljedeću utakmicu će završiti na klupi. To je bolje za sve nas, tako da svi daju 200 posto i dolaze bolji rezultati", kazao je Maloča.

Dokapetan Milović se složio kako ih u srijedu očekuje vrlo visoka prepreka ali i istaknuo kako su spremni te kako se neće lako predati.

„Već smo u natjecateljskom ritmu. Utakmica će biti izuzetno teška jer je ovo momčad koja se do samog finiša borila za naslov u Ukrajini sa Šahtarom. Igrali su i kvalifikacije za Ligu prvaka. Jaka momčad i sigurno da ćemo imati težak posao s njima. Odlično su krenuli u prvenstvu, imaju četiri pobjede bez primljenog gola i jedna je rijetkih momčadi u Ukrajini koja se nije raspala obzirom na situaciju u zemlji. Svi su ostali na okupu, čak su došli i neki igraču. Sigurno da nas očekuje težak posao ali nećemo se predati. Idemo tamo izvući što bolji rezultat za uzvrat na Poljudu“, rekao je Milović.

Danas im slijedi kompletna analiza protivnika.

"I mi i stručni stožer ćemo snimiti Dnjipro i maksimalno ćemo se pripremiti za tu utakmicu".

Iako su outsajderi u tom dvoboju, Hajduk ima malu prednost.

„Taj moment gdje imamo četiri pobjede zaredom, motivirani smo, mladi i svi se želimo dokazati i ući u Europsku ligu. S druge strane, njima je Liga prvaka bila glavni cilj i sigurno da im je Europska liga manji motiv. Ipak, oni su najavili da im je sve osim ulaska u Europsku ligu neuspjeh tako da je naša prednost motivacija. Mi smo puno motiviraniji i nadamo se da će nas oni podcijeniti“, kaže Milović, koji otkriva i kakav rezultat priželjkuje.

„Postići gol u gostima i ako je moguće, izvući neodlučeni rezultat pa da pobijedimo na Poljudu. Može i 1:1 kod njih i 0:0 kod nas“, zaključuje dokapetan Hajduka, složivši se kako će najviše posla imati oko zaustavljanja bivšeg napadača Hajduka, Nikole Kalinića.

„Nisam igrao s njim ali sam ga pratio dok sam gledao Hajduka i svi ga se sjećamo kao jednog vrhunskog igrača koji je ostvario transfer u Premiership. Znam sve te njegove jače strane, snažan je napadač i morat ćemo naći način kako da ga zaustavimo. Morat ćemo biti 100 posto koncentrirani i mislim da smo u mogućnosti da zaustavimo njega i ostale napadače“, poručio je stoper 'Bilih'.

Prva utakmica play-offa Europske lige između Dnjipra i Hajduka igra se u srijedu u Kijevu od 18 sati (19 po lokalnom vremenu). Uzvrat je  28. kolovoza na Poljudu.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

HajdukDnjiproMario MaločaGoran Milović

Ostale Vijesti