Screnshoot Youtube
Screnshoot Youtube

Hajdukovac među 60 najvećih talenata svijeta!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 07.10.21. | 13:34

Ugledni engleski The Guardian objavio je listu mladih igrača kojima s predviđa velika budućnost

Hajdukovo vrelo talenata oduvijek je nepresušno, a to redovito prepoznaju stručnjaci i mediji izvan granica Hrvatske. Gotovo svake godine u Akademiji splitskog kluba pojavi se nekoliko igrača koji odskaču talentom i kojim se predviđaju velike karijere. Neka se predviđanja ostvare, druga ne, ali činjenica da na Poljudu uvijek ima zanimljivog igračkog materijala ne može se osporiti.

Ne čudi nas stoga što se mladi hajdukovci redovito nađu na radaru uglednih svjetskih medija kao što je britanski The Guardian. Na njihovoj sad već poznatoj listi mladih talenata „Next Generation 2021“ našao se junior Bijelih Marko Brkljača, 17- godišnji veznjak koji je baš jučer postigao gol u prijateljskoj utakmici U19 reprezentacija Hrvatske i Rusije koja je završena rezultatom 3:3.

Guardianov novinar Aleksandar Holiga Brkljaču opisuje kao veznjaka koji igra od kaznenog prostora do kaznenog prostora, uspoređuje ga s Nizozemcem Georginom Wijnaldumom, ističe kako je daleko najtalentiraniji igrač u 2004. godištu. Nema dvojbe, talentirani lijevak je vrlo zanimljiv igrač, zna s loptom i može trčati, razvija se u modernog veznjaka. Njegove kvalitete su u Hajduku već odavno prepoznate, Guardian ističe kako se zna dobro nositi s fizičkim jačim protivnicima te se voli priključivati napadu. U prošloj sezoni dao je veliki doprinos osvajanju naslova juniorskih prvaka koji je Hajduku donio plasman u UEFA Ligu mladih. Ovog ljeta već je priključivan prvoj momčadi, igrao je prijateljskim utakmicama, a službeni debi za Hajduk imao je u kup utakmici protiv Primorca iz Biograda.

Uvrštavanje na prestižni Guardianov popis velika je stvar za Hajduk i Brkljaču, još ove zime iz Italije je stigla vijest da ga prati veliki Juventus, ali nije stigla nikakva ponuda na Poljud. I nije „Stara dama“ jedina koja gleda kako se razvija mladić rođen u Zadru, skauti brojnih klubova gledaju utakmice Hajdukovih juniora. Splitski klub zna kakav je Brkljača talent i sigurno će mu polako davati sve više prilika u prvoj momčadi. Ako je dobar zaslužuje priliku što prije, vidjeli smo to na primjeru Španjolca Gavija iz Barcelone koji je također na ovom Guardianovom spisku. Sinoć je igrao za A selekciju Španjolske koja je pobijedila Italiju u Milanu s 2:1 i bio jedan od najboljih na terenu. Kao najmlađi debitant u povijesti Furije.



Tagovi

Marko BrkljačaHajdukHajduk IIHajduk Split U19Next Generation

Ostale Vijesti