Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL

Hajduk traži prolaz i iskupljenje, a Varaždin novo iznenađenje (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.02.24. | 08:01

Četvrtfinalni dvoboj Kupa na Poljudu igra se od 18 sati

Novi susret Hajduka i Varaždina dogodit će ovog utorka u četvrtfinalu Kupa, igra se samo jedna utakmica, a ulog je veliki, prolazak u polufinalnu borbu za Rabuzinovo Sunce. Hajduk je vlasnik dva posljednja pokala i ima ulogu favoriti bez obzira što je 'zapeo' kod istog suparnika u prvenstvu i ostao bez dva boda u borbi za titulu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sigurno će Hajduk u jednoj utakmici htjeti popraviti dojam pred svojom publikom, no Varaždin je pokazao da se može nositi s Bijelima. Trener Hajduka Mislav Karoglan imao je sastanak s igračima, otvoreno se razgovaralo što i kako dalje za poboljšati igru, pa je pitanje hoće li nešto mijenjati sada kada se sastav standardizirao. Velika mogućnost je da od prve minute na lijevom boku vidimo mladog Šimuna Hrgovića koji nije ništa slabiji od Ismaela Dialla koji je do dvoboja u Varaždinu bio dugo bez minutaže. Ostatak momčadi će Karoglan teško mijenjati, očekuje se malo promjena.

Hajduk će napasti nošen publiikom, željet će što prije utakmicu uvesti u mirnije vode kako ne bi imali problema.

"Kup nosi svoje zamke, U igri je polufinale, bez obzira što smo ga osvojlli posljednje dvije godine. Cilj je proći dalje. Uvijek je bolje igrati doma, daje ti neku sigurnost. Ali i u Varaždinu smo imali podršku. Treba proći i onda idemo u borbu za duplu krunu", rekao je Karoglan u najavi.

Bijele zanima obrana trofeja pobjednika Kupa, a Varaždin je samo jedna od prepreka koju moraju proći prije težih utakmica, jer postoji mogućnost, ne bude li iznenađenja, da u polufinalu bude velika četvorka, a međusobne utakmice najboljih klubova puno su teže, pogotovo ako se igra u gostima.

No, prvo treba odraditi Varaždin koji ima svojih planova nakon dobre predstave u subotu kada je neutralizirao Hajduk. Trener Nikola Šafarić bio je zadovoljan izvedbom svoje momčadi, a nada se da ima izgleda i na Poljudu ukoliko ponove to izdanje.

"Zadovoljstvo je još veće kada sam pogledao utakmicu i vidio koliko je Hajduk stiskao i htio dobiti na mišiće, ali nisu imali rješenja. Dečkima bi još jednom čestitao, priprema je bila pogođena u milimetar. U Splitu nas čeka teža utakmica, ali na Hajduku će biti još veći pritisak. Mi ćemo se malo pokušati nadograditi na ovo što smo odigrali kod kuće i probati ih izbaciti ako bude moguće. Bili smo bez desne strane, ali smo pokazali da imamo širinu. Izmislili smo Belcara, Lusavca, Škaričića. Imamo dobar kadar, svi čekaju svoju šansu. Očekujemo goropadni Hajduk kod kuće, bit će puno ljudi, kao i na našem stadionu, ali nešto više. Dečki su uživali, na nama je da damo sve od sebe i pokušamo izboriti plasman dalje. Svi gledaju Dinamo, Hajduk i Rijeku, ali treba obratiti pozornost i na manje momčadi", rekao je Šafarić.

Utakmica četvrtfinala Kupa Hajduk - Varaždin na rasporedu je u 18 sati (MAXSport 1). Sudac je Igor Pajač (Sveti Ivan Zelina). Pomoćnici su Anto Marić (Zagreb) i Dario Kolarević (Zagreb), a četvrti sudac je Toni Dadić (Zagreb). VAR je Ivan Vučak (Zagreb), a AVAR Vedran Đurak (Sveti Ivan Zelina).

OČEKIVANE POSTAVE

Hajduk (4-3-3)


Varaždin (4-3-3)



Tagovi

HajdukNK VaraždinMislav KaroglanNikola ŠafarićHrvatski nogometni kupHrvatska nogometna ligaRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti