Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Karoglan: "Moramo proći i onda u pohod na duplu krunu! Imali smo iskreni razgovor između sebe"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.02.24. | 15:25

Trener Hajduka uoči četvrtfinala Kupa protiv Varaždina

Nije bilo lako Mislavu Karoglanu nakon prvenstvene utakmice s Varaždinom protiv kojega je Hajduk kiksao, odigrao samo 1-1, a mogao je ponovno biti na čelu ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nema puno odmora jer na rasporedu u utorak s početkom u 18 sati novi je dvoboj s istim suparnika u četvrtfinalu Kupa na Poljudu. Hajduk je dvostruki uzastopni osvajač Rabuzinova Sunca i u Kupu ima najveće moguće ambicije, želi i do trećeg trofeja u nizu. No, suparnik može biti opasan,pogotovo kada se igra samo jedna utakmica, a pokazao je to i u subotu kada je Bijelima na njihovu putu u borbi za titulu 'otkinuo' dva boda.

Rekli ste da ste razočarani, je su li igrači koji ulaze ljuti jer ne igraju od početka?

"Nisu ljuti, profesionalci su. Imali smo dobrih slučajeva, Dajakua i Kalika. Treba malo da uđeš u ritam, pogotovo kada je utakmica nervozna. Očekivao sam od nekih igrača više s klupe. Sada je bilo malo lošije, treba ima dati podršku, ali moraju preuzeti odgovornost."

Livaja ima problema, Hajduk ne igra dobro jer nije skroz zdrav...

"S Belupom smo bili dobri bez njega, protiv Rudeša je odigrao odlično. On neće reći da ga smeta, odradio je sve treninge, vrhunske pripreme. Kad izgubiš najboljeg igrača to je peh. Nije alibi, dovoljno smo dobri."

Kako se nosite s pritiskom u manjim utakmicama?

"NIje mi neizvjesnost, tako mi je bilo i kad sam gledao od doma kad nisam bio trener. U Varaždinu smo ušli fenomenalno, imali veliku šansu. Nismo smjeli dopustiti da nas poremeti rani gol, a poslije smo igrali s igračem više."

Kup je drugačiji od prvenstva?

"Kup nosi svoje zamke, U igri je polufinale, bez obzira što sei ga osvojio dvije godine. Cilj je proći dalje."

Hoće li braniti Kalinić?

"Lovre ima virozu, trebam vidjeti stanje poslije na treningu."

Vadili ste Krovinovića i Sahitija, a promjene nisu donijele prevagu. Kako vidite ulogu Krovinovića?

"Vidim ga kao jednog od najboljih igrača. Sigur je dobro ušao. Neke utakmice ne može sam na šestici. On je jedan od naših najbitnijih igrača.

Ova se utakmica igra doma?

"Uvijek je bolje igrati doma, daje ti neku sigurnost. Ali i u Varaždinu smo imali podršku. Treba proći i onda idemo u borbu za duplu krunu."

Potom je na pitanje o nenapumpanim loptama glasnogovornik Božo Pavković pojasnio da su problem prijavili prije utakmica.

Kakav Varaždin očekujete?

"Vraćaju im se Mitrovski i Vukčević. Mi ćemo vidjeti što ćemo s našim sastavom.

Bilo bi dobro proći u 90 minuta...

"Svakako, jer nas u subotu čeka nova utakmica."

Penali, jeste li ih vježbali za svaki slučaj...

"Vježbamo češto penale nakon treninga."

U kakvom je stanju momčad nakon Varaždina?

"Imali smo iskreni razgovor. Bitno je da slijedimo plan. Neke stvari smo razjasnili. Odgovornost je najveća na meni. Od igrača se očekuje odgovornost. Nema razloga da nije dobro raspoloženje, jer smo u borbi za duplu krunu. Do reprezentativne stanke se nadamo ekipirati."

Što je s ostalima, je li spreman Nikola Kalinić?

"Nema nekih vijesti oko povrataka"

Što reći o susretu Dinamo - Rijeka?

"Dinamo je tamo gdje sam ga očekivao, u borbi za titulu. Svi imaju sve u svojim rukama. Ako si pravi, uzet ćeš titulu. Suđenje neću komentirati."

Imali ste niz, a sada šteka...

"Znate kakav sam ja. Od 26 utakmica smo izgubili jednu, igrači moraju biti fokusirani. Oni vjeruju u nas, istrpit ćemo sve. Bolje je u krizu ući ranije nego poslije."



Tagovi

HajdukNK VaraždinMislav KaroglanHrvatski nogometni kupRabuzinovo SunceHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti