Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduk traži nastavak trke za titulu, Gorica izlazak iz crne rupe (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 09.03.24. | 08:01

Na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici domaćini dočekuju Splićane pred rasprodanim stadionom (17.10h, MAXSPORT1)

Hajduk nastavlja utrku za naslov u Velikoj Gorici. Na papiru nešto lakši protivnik s obzirom na to da su poraženi sedam puta u osam utakmica, ali Gorica je u prvom dijelu sezone pokazala da ima formulu nositi se s klubovima iz gornjeg doma HNL-a.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Najlakše, a zapravo najteže utakmice. Izgubili smo zadnju u Velikoj Gorici i to treba imati na umu. Gorica je ravnopravna s drugim ekipama i ovaj njihov rezultat nije realan”, rekao je Mislav Karoglan. Trener Hajduka ima stanovitih problema oko sastavljanja momčadi. Nema Uremovića, Brekala, Melnjaka, Žapera, Moufija

“Izazovno je, ali znam da sve dobre stvari moraju proći sva iskušenja. Vidjet ćemo u kakvom su stanju Šarlija i Kalinić, izgledaju mi bolje. Brekalo će biti spreman za Lokomotivu a za Goricu će konkurirati Ferro”, naglasio je Karoglan dodavši kako ima dvije dileme oko promjena u odnosu na utakmicu s Istrom, ali i da Nikola Kalinić neće od početka jer Hajduk mora biti jako oprezan s njegovim povratkom. Što se pristupa tiče, jasno je da će gosti učiniti sve da utakmice odmah krene u smjeru koji to žele.

“Kada niste pravi, momčadi poput Gorice to osjete i gurnu te u velike probleme. Moramo ući kvalitetno po prvi gol jer kako vrijeme odmiče te momčadi dižu samopouzdanje”.

Kod domaćina se očekuje rekordna posjeta jer su sve karte planule, ali očekuje se izlazak iz crne rupe u kojoj je momčad Dinka Jeličića upala ovo proljeće i ne zna pronaći izlaz. Hajduk dočekuju nakon ispadanja iz Kupa i poraza od Rudeša.

“Ispadanje iz Kupa nije iznenađenje jer smo igrali protiv Dinama ali poraz od Rudeša nismo si smjeli dozvoliti. Sada nam dolazi Hajduk, bit će pun stadion a to će i nama biti motiv više da se dokažemo”, rekao je Ivan Banić, pouzdan vratar Gorice koji je dodao kako su svjesni da ih nitko neće izvući iz ove situacije osim njih samih.

“Razlika u kvaliteti objektivno postoji a taj dodatni motiv to može smanjiti. Hajduk se bori za prvaka, bit će teško ali vjerujem da ćemo im dobro parirati”, smatra vratar Gorice koja za utakmicu ne može računati na Soldu koji ima kartone, odnosno Ndockyta i Vujnovića koji su ozlijeđeni.

Utakmicu Gorica - Hajduk, koja se igra u subotu u 17.10 (MAXSport 1), sudit će je Dario Bel iz Osijeka, uz pomaganje slavonskih sudaca Gorana Patakija, Kristijana Novosela i Antonija Škobića. VAR sobom rukovodit će Fran Jović iz Zagreba, a pomagat će mu Marjan Tomas.

OČEKIVANE POSTAVE:

Gorica (4-2-3-1):

Hajduk (4-2-3-1):



Tagovi

HajdukHNK GoricaHNL

Ostale Vijesti