Hajduk nakon preokreta došao do tri boda u Zaprešiću

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 31.03.17. | 19:55

Utakmicu je sredinom drugog poluvremena prelomio Mazalovićev crveni karton…

Gledali smo relativno pristojno prvo poluvrijeme susreta 26. kola HNL-a između Intera i Hajduka u Zaprešiću.

Inter je utakmicu otvorio s dva uzastopna ubačaja iz kuta i nakon drugog već u 3. minuti poveo 1:o. Nakon ubačaja s lijeve strane u obrani Hajduka zavladao je kaos, lopta se odbila od Vlašića i završila na drugoj stativi, u nogama Marka Kolara koji ju je poslao iza Stipice.

Hajduk je do izjednačenja mogao doći već dvije minute kasnije, kada ja Vlašić na desnom rubu šesnaesterca sjajnim potezom prevario Čalu, ali je ljevicom iz voleja tukao preko gola.

Inter se istog trena nakon vodećeg pogotka povukao i Hajduk je u idućih dvadeset minuta puno bolje stajao na terenu – u 18. minuti Said nakon povratne lopte s jedanaest metara puca pokraj lijeve stative, a dvije minute kasnije isti igrač ubačaj s desne strane ponovno šalje kraj gola.

Doduše, u 26. minuti Inter je mogao povesti i 2:0, ponovno nakon prekida. Centaršut s desne strane završava na drugoj stativi, gdje Puljiću loptu s glave u posljednji tren skida Bašić.

Napokon, Hajduk je u 34. minuti nakon sjajne akcije stigao do izjednačenja i tako materijalizirao bolju igru koju je u Zaprešiću pokazivao u velikoj većini prvog poluvremena. Savvas Gentsogou s desnog je krila uputio sjajan centaršut na pet metara, a na loptu je natrčao Toma Bašić koji  glavom pogađa za 1:1. Iako je Hajduk u 39. minuti nakon ubačaja iz kuta nespretne reakcije Interove obrane mogao doći do vodstva, na poluvrijeme se ipak otišlo rezultatom 1:1.

Trener Intera zamijenio je Zulima Brlečićem, ali je Hajduk nastavio dominirati i u drugom poluvremenu. Već u 52. minuti Splićani su mogli doći do vodstva nakon što je Bašić odličnom loptom proigrao Vlašića koji je se našao u jedan-na-jedan situaciji s Čovićem. Međutim, Čović je dobro zatvorio kut i Vlašićev je udarac završio u bloku. Lopta je završila na desnoj strani, gdje se Tudor, koji je bio na nekih tridesetak metara, odlučio na lob – bez konkretnog uspjeha.

Utakmica se, u stvari, prelomila u 66. minuti nakon drugog žutog kartona Interovog Tomislava Mazalovića. Prvi je zaradio u 65. minuti nakon što je udario Jeffersona, drugi je dobio svega minuta kasnije na nimalo pametniji način – u borbi za loptu ramenom je u glavu opalio Saida.

Idućih deset minuta utakmice obilježila je još jača dominacija Hajduka. Najbliže pogotku bili su u 77. minuti kada je sjajan udarac Ercega skinuo Čović. Na pogodak, međutim, nisu dugo čekali. Već u idućem napadu Zoran Nižić glavom je u mrežu pospremio centaršut Kvesića. Konačnih 3:1 u 89. minuti susreta postavio je lijepim pogotkom Franck Ohandza.

Hajduk je tako došao do četrdeset i šestog boda u ovoj sezoni i nalazi se na četvrtom mjestu tablice s bodom iza Osijeka i utakmicom više. Što se tiče Intera, kod njih ovaj poraz nije promijenio puno toga – i dalje ostaju osmi sa solidnom zalihom bodovne prednosti nad Splitom koja bi im trebala garantirati ostanak u HNL-u. 

Prva HNL, 26. kolo:

Inter – Hajduk 1:3 (Kolar 3' / Bašić 35', Nižić 78', Ohandza 89')

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Franck OhandzaZoran NižićToma Bašić

Ostale Vijesti