Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Hajduk na Dravi mora biti pravi! Traži bodove bez Livaje, Kalinić u špici, ulazi Kalik, debitira Brekalo (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 03.02.24. | 08:01

Trener Karoglan mora iz nužde napraviti niz promjena

Hajduk traži povratak na vrh pa makar i privremeno nakon što je izgubio samostalno prvo mjesto porazom na Poljudu od Rijeke u Jadranskom derbiju. Neće biti lako momčadi Mislava Karoglana jer je bez svog najboljeg igrača Marka Livaje koji je otputovao kao podrška momčadi budući da zbog ozljede gležnja ne može konkurirati za sastav najmanje tri kola.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

U njegove kopačke, na poziciju špica, trebao bi uskočiti Nikola Kalinić koji je ponovno angažiran upravo za ovakve situacije, da bude joker, ali i da zamijeni Livaju kada to bude trebalo.

Premda nema još snage za cijelu utakmicu, za vjerovati je da će početi susret i da je u prednosti nad Aleksandrom Trajkovskim koji dugo nije igrao, ali bi mogao ući u nastavku.

Osim Livaje nema još zbog kartona Emira Sahitija i Nike Sigura, Ismael Diallo je još na Afričkom kupu nacija, Dario Melnjak na rehabilitaciji, Leon Dajaku isto zbog ozljede ne konkurira za sastav, ali je barem Fahd Moufi prošao posljednji test i trebao bi biti spreman.

Bit će utakmica posebna i po tome što će za Hajduk debitirati zagrebački dečko Josip Brekalo od kojega se puno očekuje u borbi za naslov, ipak je došao iz Serie A i ima puno iskustva diljem Europe, ali i u reprezentaciji.

Izostankom Livaje taktika će sigurno biti drugačija, a Karoglan sprema jedno iznenađenje koje je već imao u rukavu. Naime, u Derbiju s Dinamom htio je od početka umjesto Filipa Krovinovića staviti Kalika, ali nije imao pravo nastupa zbog kartona, pa je taj plan propao. Vidjet ćemo kako će izgledati Hajduk bez Krovinovića koji će stoti nastup za Hajduk vjerojaatno čekati s klupe.

Kalik bi trebao donijeti energiju, njega Karoglan obožava zbog pristupa i taktičkog prilagođavanja, a može dati doprinos i pomoći Mihaelu Žaperu kada se Hajduk bude branio.

S taktičkog aspekta, odnosno profila igrača, možda bi bilo bolje da igra Trajkovski umjesto Livaje, ali ni on nije na sto posto, pa će se strateg Hajduka odlučiti za Kalinića koji bi mogao ponijeti i kapetansku traku.

Hajduk je ove sezone gubio od Osijeka kada ga je preuzeo Zoran Zekić, taj poraz koštao je Ivana Leku posla, da bi ga naslijedio povratnik Karoglan koji je potom zaostali dvoboj 3. kola na Opus Areni riješio u svoju korist. Ali strijelac i najbolji igrač bio je Livaja kojega sada nema.

Kako bez njega? Kako donijeti loptu do Kalinića u šesnaesterac u kojemu je on ‘maher’ premda je u godinama, no na pripremama je pokazao da nije zaboravio igrati te je skroz fokusiran na osvajanje naslova i davanje što većeg doprinosa. To su ofenzivne ideje, a u defenzivi će najvažnije biti zaustaviti osječkog golgetera Ramona Miereza koji je jako snažan I opasan, njega bi trebali ‘opasati’ Filip Uremović, Zvonimir Šarlija uz pomoć Žapera, ali IiKalika

Zanimljivo je i kako će osječka publika reagirati na Laszla Kleinheislera koji bi isto Hajduku trebao biti pojačanje, a dugo je nosio bijelo-plavi dres, no sada je na suprotnoj strani s motivom pomaganja Hajduku i povratku u mađarsku reprezentaciju nakon što u Panathinaikosu nije imao kontinuitet.

Susret se igra s početkom u 17.30 sati (MAXSport 1).Sudac utakmice je Igor Pajač iz Sv. Ivana Zeline, pomagat će mu Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Ivan Mihalj iz Velike Gorice, a četvrti sudac je Toni Dadić iz Zagreba. VAR sudac je Fran Jović, a asistent VAR suca Ivan Vučković - obojica iz Zagreba. 

MOGUĆI SASTAV

Hajduk (4-3-3):


 


Tagovi

HajdukNK OsijekMislav KaroglanNikola KalinićJosip BrekaloMarko LivajaAnthony KalikFilip KrovinovićRamon MierezZoran ZekićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti