Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Hajduk ide po povijesni prolaz, opcija nije nikako poraz (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 17.08.23. | 08:08

PAOK s početkom u 19.30 sati dočekuje Bijele u Solunu u uzvratu 3. pretkola Konferencijske lige

Hajduk večeras igra jednu od važnijih utakmica u novijoj povijesti, gostuje u uzvratu kod PAOK-a na njihovoj Toumbi od 19.30 sati (HTV 2) i nada se prolazu nakon što je prvi susret na Poljudu završio 0-0. Imali su Bijeli više prilika, pogodili dvije vratnice i pokazali da se s PAOK-om koji je bio malo rezerviran, može igrati.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Međutim, kako nema gostujućih navijača, Toumba će biti isključivo ispunjena domaćim pristašama, no Ivana Leku raduju takve utakmice jer su one za velike momčadi i velike igrače. Što se kadra tiče, nema Rokasa Pukštasa koji je zbog ozljede izvan kadra, on će Bijelima silno nedostajati, no njegovu zamjenu trener Ivan Leko smislio je u liku Nike Sigura koji u vezi igra još bolje nego na desnom boku.

Očekuje se da bi Grci trebali biti nešto ofenzivniji, no ni Hajduk neće biti defenzivno orijentiran. Ima svog aduta u Marku Livaji koji se odlično slaže s Vadisom Odjidjom-Ofoeom, igračem velikog međunarodnog iskustva i sjajnih rješenja u igri. Obojica imaju iskustva igranja na vrućim grčkim terenima.

Leko je u Solun došao s pobjedničkim gardom, to mu za pravo daju tri pobjede u prvenstvu i prvo mjesto na tablici, a protivnika je još jednom secirao.

„Analizirali smo prvu utakmicu, nema velikog žala, svaka ima svoju priču Igrali jako dobro protiv stabilnog protivnika s više iskustava. Znali smo da nas čekaju dvije utakmice. I odluka pada u Solunu, to smo znali. PAOK mora dobiti, mi moramo dobiti. Bit će agresivniji, ali mi smo u dobrom momentu, možemo zaprijetiti“, kazao je Leko.

Zanimljivo je bilo pitanje što ako se ispadne, hoće li onda prvenstvo biti alibi..

„Nikad nisam pričao o alibiju, mi smo došli s ciljem proći.“

Nakon prve utakmice smatra da je izvukao neka saznanja…

„Vjerujemo da smo pametniji, uvijek moraš biti, vidjet ćemo na utakmici. Svi imaju svoje vrline i mane. Znamo plan, treba zaustaviti njihove igrače i napasti mane. Na terenu se odlučuje, bitno je prvih 15 minuta. Bitno je da budemo opasni u momentima koje ćemo imati. Došli smo proći ovdje“, naglasio je još jednom.

Odjidja se vrlo brzo prilagodio na Hajduk i Hajduk na njega, a spoznao je i koji su klupski ciljevi, odnosno zašto je doveden.

„Igrao sam puno internacionalnih utakmica. Znam što znači ovo za klub koji želi igrati grupu Konferencijske, koji je ulog“, rekao je Odijdja.

PAOK, istina, zbog većeg budžeta ima ulogu blagog favorita, ali i igra i pred domaćom publikom. Njihov trener Razvan Lucescu svjestan je toga i želi eliminirati Hajduk što mu neće biti lako, jer na Poljudu je malo falilo da ode s dva komada u mreži. Svjestan je da je pred njegovom momčadi velika prepreka:

"Neriješeni rezultat iz prvog susreta daje nam veliku priliku da pred punom Toumbom dođemo do play-offa. Ne bojim se, ali stres i rezultatski pritisak itekako osjećam. Utakmica neće biti laka, Hajduk je težak protivnik, imaju kvalitete i trenutno su ispred zagrebačkog Dinama. Ovaj dvoboj zahtijeva apsolutnu koncentraciju svakog igrača i tijekom cijele utakmice. Nakon pritiska s kojim smo se nosili u Splitu, samopouzdanje nam je još više poraslo."

Posljednja prepreka Hajduku bit će hrvatski vratar Dominik Kotarski koji je u Splitu nekako sačuvao mrežu...

"Htjeli smo pobjedu, ali ni 0-0 nije loš rezultat. Možemo pobijediti kod kuće, dobro smo pripremljeni. Moramo odigrati svoju najbolju utakmicu, dati sve od sebe za pobjedu“, dodao je Kotarski.

Utakmica se igra u 19.30 sati (HTV 2), u slučaju neriješenog ishoda igrali bi se produžeci, a ne bude li ni tada pobjednika, pristupilo bi se izvođenju jedanaesteraca. Pobjednik u play-offu ide na boljeg iz para Hearts - Rosenborg (prvi susret 1-2).

Sudac je Sascha Stegemann, pomoćnici su Dominik Schaal i Christof Gunsch, četvrti je Robert Schröder (svi iz Njemačke).

OČEKIVANI SASTAVI:

PAOK (4-2-3-1)


Hajduk (4-2-3-1)



Tagovi

HajdukPAOKIvan LekoVadis Odjidja-OfoeRazvan LucescuDominik KotarskiKonferencijska liga

Ostale Vijesti