Hajduk dobio Lokomotivu fantastičnim škaricama Ohandze, domaćini dobili čak dva crvena kartona

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.12.17. | 16:52

Važna pobjeda Hajduka.

Željko Kopić nastavio je s pozitivnim rezultatima na klupi Hajduka. Nakon pobjeda nad Rijekom na Rujevici i Osijekom u Gradskom vrtu, Hajduk je svladao i Lokomotivu u Zagrebu. Dvoboj se igrao na Maksimiru, dvoboj je prelomio Franck Ohanzda s dva pogotka od kojih je jedan bio sjajnim škaricama, a Lokomotiva je dvoboj završila bez dva igrača.

Iako je privremeni trener Lokomotive Dražen Prskalo na teren poslao prilično ofenzivnu formaciju, Hajduk je bolje otvorio susret, a u 18. je Ohandzi poništen pogodak, budući da je kamerunski napadač  loptu u mrežu gurnuo rukom.

No, to je bilo gotovo sve što se u prvih 45  minuta moglo vidjeti u prilično lošoj utakmici na Maksimiru. Prijelomni trenutak utakmice dogodio se, čini se, u 50. minuti. Jan Doležal, koji je već imao žuti karton, napravio je nepotreban prekršaj nad Borji Lopezu i Mario Zebec pokazao mu je isključujući žuti karton.

S igračem više Hajduk je u 61. stvorio prvu šansu na utakmici, no Šemper je danas odličnom Ohandzi obranio zicer. Ipak, pet minuta kasnije, Ohandza je prošao kao pobjednik u međusobnom „okršaju“ s vratarom Lokosa. Kamerunac je odlično iskoristio centaršut s desne strane i škaricama pogodio za vodstvo Hajduka.

Hajduk je do kraja utakmice bio bolja momčad. Lokomotiva je uspjela dodatno smanjiti broj igrača na terenu. Lovro Majer je u razmaku od pet minuta uspio dobiti dva žuta kartona (drugi jer je napucao loptu nakon prekršaja na Almeidom), a Zebec je poslao i drugog igrača domaćina u svlačionicu. 

Konačni rezultat postavio je Ohandza u 94. za svoj drugi pogodak na utakmici. 

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Franck Ohandza

Ostale Vijesti