Robert Matić/hajduk.hr
Robert Matić/hajduk.hr

Hajduk remizirao u Mostaru bez Livaje, zabio Nikola Kalinić

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 22.03.24. | 19:22

Završilo je 1-1

Zrinjski i Hajduk odigrali su bez pobjednika 1-1 u Mostaru u prijateljskom susretu u kojemu su i jedni i drugi bili bez važnih igrača. Za Hajduk je ovo bio test pojedinih igrača za dva Derbija koja slijede s Dinamom.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hajduk je u Mostaru bio u kombiniranom sastavu, vratio se Josip Brekalo u prvu momčad nakon ozljede, a Marka Livaju, Zvonimira Šarliju, Ivana Lučića te još neke trener Mislav Karoglan uopće nije uvrstio u zapisnik.

Aktualni prvak BiH poveo je protiv Hajduka iz prve prave akcije, odnosno nakon kornera koji je izveo Tomislav Kiš. Povratnik u momčad Splićana Francisco Ferro odbio je glavom, a prije nego što je lopta došla do strijelca Marija Ćužea na drugoj vratnici, dirao ju je još Fahd Moufi.

Malo iza toga nekadašnji igrač Hajduka Kiš pucao je sa više od 20 metara, ali je lopta prohujala pokraj vratnice.

U 11. minuti je Hajduk napokon izašao prema naprijed, lijep ubačaj Emira Sahitija pokušao je ljevicom iz voleja zabiti Filip Krovinović, no bio je neprecizan s desetak metara.

Hajduk je ubrzo izjednačio iz školske akcija kada je zdesna ubacio još jedan povratnik Fahd Moufi i našao Filipa Krovinovića koji je spustio glavom na tri metra gdje je bio Nikola Kalinić koji takve prilike na propušta.

Već u sljedaćoj akciji Hajduk je postigao pogodak koji nije priznat Rokasu Pukštasu, jer je procijenjeno da je u zaleđu. Da je postojala VAR tehnologija, vjerojatno bi Splićani poveli, no ovako se rezultat nije mijenjao.

Atraktivno je Filip Bradarić, još jedan nekadašnji igrač Hajduka, 'složio' kontru za Zrinjski, ali Nardin Mulahusejnović za malo je bio neprecizan iskosa s desne strane.

U drugom dijelu se zbog brojnih zamjena igra malo 'razvodnila', nije bilo puno prilika, kao da su se i jedni i drugi zadovoljilji s prijateljskim remijem. Najbolju šansu imao je Leon Dajaku u 74. minuti kada je nakon obrane vratara lopta pogodila vratnicu.

Inače, prije utakmice su na teren prvotimci obje momčadi izašli s djecom iz Udruge za Down sindrom Mostar i dobili gromki pljesak s tribina.

ZRINJSKI - HAJDUK 1-1 (1-1)

Mostar. Stadion HŠK Zrinjski. Gledatelja: 5000. Sudac: Josip Martinović (Čapljina).

Zrinjski (4-2-3-1): Marić (od 46. G. Karačić) - Ćorluka (od 46. Memija), Šunjić (od 74. Begić), Barišić (od 57. Magdić), Corda (od 46. Tičinović) - Savić (od 57. Ramić), Bradarić (od 57. Lukanić) - Malekinušić (od 46. Jukić), Kiš (od 56. Zlomislić), Ćuže (od 46. Hrvanović) - Mulahusejnović (od 74. D. Karačić). Trener: Željko Petrović.

Hajduk (4-2-3-1): L. Kalinić (od 90. Pavela) - Moufi (od 83. Krstanović), Mikanović (od 88. Bobanović), Ferro (od 62. Jurić-Petrašilo), Hrgović - Krovinović (od 83. Skelin), Odjidja-Ofoe - Sahiti, (od 88. Mlačić) Pukštas, Brekalo (od 46. Dajaku) - N. Kalinić (od 46. Čuić, od 83. Bačić). Trener: Mislav Karoglan.

Strijelci: 1-0 - Ćuže (3.), 1-1 - N. Kalinić (13., Krovinović)

Žuti kartoni: Pukštas (Hajduk)

Crveni kartoni: -



Tagovi

ZrinjskiHajdukPrijateljska utakmicaMostarBiH Premijer ligaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti