Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk će igrati za prvi europski trofej u povijesti, srušen je Milan!

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 19:54

U pobjedi 3:1 dvije asistencije upisao je Brajković, strijelci su bili Vrcić, Pukštas i Hrgović

Hajduk je u finalu juniorske Lige prvaka nakon što je srušio Milan u polufinalu u Ženevi nošen vojskom svojih navijača. Sjajnu utakmicu odigrali su momci Marijana Budimira koji je Milanu složio klopku i iskoristio slabe strane talijanske momčadi. Ogroman je ovo uspjeh na kojemu Bijeli ne namjeravaju stati nego će u ponedjeljak protiv AZ Alkmaara pokušati doći do prvog europskog trofeja u klupskoj povijesti.

Dvije asistencije upisao je Brajković, pogađali su Vrcić, Pukštas i Hrgović, a Milan pred Hajdukovom mudrom igrom nije bio silan, silan je bio Hajduk koji sada sanja titulu.

Prvi pokušaji vrijedni spomena dogodili su se u petoj minuti kada je na mjestu bio Buljan, a onda potom u 8. minuti i kada je Cuenca sa 20 metara pucao iznad vrata. Obećavajuću situaciju imao je Hajduk u 15. minuti, no Brajkovićevo dodavanja s ruba kaznenog prostora bilo je prekratko, a samo 60 sekundi nakon toga Antunović nije dobro uspio smiriti loptu u šesnaestercu. Sjajnu prigodu imao je Pukštas u 18. minuti kada se Hajduk definitivno probudio. Nakon što je prošao braniča Milana, udario je loptu, no to je bilo nešto između udarca i ubačaja, tako da opasnosti nije bilo.

Zato je bilo opasno u 29. minuti na drugoj strani kada je najprije Casali pucao, a Buljan odbio u korner nakon kojega je Milan pogodio gredu, Eletu je bio za malo neprecizan. Brajković je u 41. minuti vukao dugo loptu, a onda opalio sa 20 metara, no lopta je otišla pokraj vratnice. Uzvratio je Cuenca iskosa s desne strane, ali opet preko vrata.

Nastavak je počeo poluprilikom Bijelih kada Antunović nije dobro primio loptu blizu peterca, jer da jest, moglo je biti opasno. A onda je uslijedilo vodstvo Bijelih kada je zabio Vrcić nakon što je Brajković probio desnu stranu i ubacio na drugu vratnicu odakle je najbolji strijelac splitske momčadi pogodio za oduševljenje splitskih navijača.

Živnuo je Milan nakon primljenog gola,izveo dva vezana kornera nakon kojih je iz daljine zaprijetio Stalmach, ali je Buljan bio pripravan i uhvatio loptu. Buljan je spašavao i malo nakon toga nakon udarca El Hilalija, sjajno je obranio pokušaj loba odbivši loptu. Buljanovu zadaću malo zatim preuzo je Hrgović odbivši loptu s crte na udarac Cuence.

Priči je bio kraj kada je Brajković upisao drugu asistenciju, ovaj put iz kornera, a glavom je za 2:0 pogodio prvotimac Pukštas za rušenje Milana. Za deklasiranje se pobrinuo Hrgović u 76. minuti kada je ukrao loptu posljednjoj liniji Milana i zabio Navi kroz noge za potpuni delirij.

Do kraja je Milan malo ublažio poraz pogotkom Zerolija u 83, ali su se Bijeli obranili za zasluženo slavlje s navijačima.

Hajduk U19 – Milan U19 3:1 (0:0)

Stadion: Stade de Genève. Gledatelja: 8.000  

Glavni sudac: Rohit Saggi (Norveška)

Hajduk (4-3-3): Buljan - Đolonga, Jurić-Petrašilo, Vušković, Hrgović (90. Begonja) - Pukštas, Kavelj, Skoko (66. Arković) - Vrcić, Antunović (66. Nazor), Brajković (90.+3 Reić) Trener: Marijan Budimir

Milan (4-3-3): Nava – Casali (89. Simić), Nsiala-Makengo, Coubis, Bozzolan (79. Bartesaghi) – Stalmach (70. Alesi), Eletu, Zeroli – Cuenca (79. Longhi), El Hilali, Sia (70. Traore). Trener: Ignazio Abate

Strijelci: 1:0 Vrcić (51., Brajković), 2:0 Pukštas (68., Brajković), 3:0 Hrgović (76.), 3:1 Zeroli (83., Traore)

Žuti kartoni: Vušković, Brajković, Pukštas (Hajduk), Casali, Coubis(Milan)

Crveni kartoni: -



Tagovi

HajdukHajduk Split U19Hajduk junioriLiga prvaka mladihUEFA Youth League

Ostale Vijesti