REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Gvardiol u top 3 mlada igrača Bundeslige u rujnu, može izbiti na vrh (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 18:11

Glasovanje je u tijeku

U njemačkoj je Bundesligi u tijeku glasovanje za nagradu Rookie of the Month, najboljeg mladog igrača lige u proteklih mjesec dana. Nakon što je igrao u sve četiri prvenstvene utakmice u rujnu i stigao do svoje prve asistencije, na popisu se hrvatski reprezentativac i član RB Leipziga Joško Gvardiol.

Bivši igrač Dinama, koji u Njemačkoj, kao i prethodno u Zagrebu, uz stopersku poziciju pokriva i poziciju lijevog beka, tijekom prošlog je mjeseca imao 75% uspješnih duela, a najveća brzina koju je postigao iznosila je 34.6 kilometara na sat. Igrao je redovim protiv Bayerna, Kolna, Herthe i Bochuma, a upravo je protiv posljednjeg protivnika upisao sjajnu asistenciju za Leipzig.

U maniri Luke Modrića, Gvardiol je genijalno u napadu uposlio suigrača Christophera Nkunkua, koji je postavio konačnih 3:0 na utakmici.

Vrhunsku asistenciju Gvardiola pogledajte OVDJE.

Uz 19-godišnjeg Vatrenog, za nagradu najboljeg mladića u Njemačkoj natječu se Stuttgartov Omar Marmoush te Mitchel Bakker iz Bayer Leverkusena. 22-godišnji egipatski napadač Marmoush u rujnu je imao 10 udaraca na gol, 27 sprinteva te zabio jedan zgoditak za klub Borne Sose, dok se Bakker istaknuo s dvije asistencije, jednim udarcem i najvećom brzinom od 35.6 kilometra na sat.

Glasati za najboljeg mladog igrača mjeseca možete OVDJE.

Nagradu za kolovoz osvojio je njegov suigrač, Mađar Dominik Szoboszlai. Od 100 posto glasova, 40 posto otpada na glasove navijača, a po 30 na glasove klubova i stručnjaka.


Tagovi

NjemačkaBundesligaRB LeipzigJoško Gvardiolrookie

Ostale Vijesti