DPA
DPA

Gvardiol ostankom u Leipzigu pokazao zrelost i oduševio čelnike RB-a, dobit će - novi ugovor!

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.06.22. | 10:15

Presudni faktor za ostanak bila je činjnica da je RB Leipzig osigurao Ligu prvaka u kojoj Gvardiol vidi prostora za pomak

Joško Gvardiol otišao je iz kampa reprezentacije kako bi sanirao svoju ozljedu. Saznajemo da nije ništa strašno u pitanju, ali da je potrebno vrijeme bez fizičkog napora kako bi standardni reprezentativac dočekao pripreme za novu sezonu. Sezonu u koju bi trebao krenuti u dresu RB Leipziga i s novim ugovorom. Tako se nazire rasplet prijelaznog roka u kontekstu Gvardiola koji je bio spominjan na više eminentnih europskih adresa. Od Londona, Barcelone i Madrida pa do Münchena.

Navodno je sve bilo gotovo s Chelseajom ali sam Joško je stavio veto na tu odluku. Jednostavno, razmišljao je na način mu treba barem još godina dana u Leipzigu kako bi se kompletno adaptirao na ono što ga u bliskoj budućnosti neminovno čeka. Saznajemo da je Joško bio spreman na pregovore, ali činjenica da je Leipzig ušao u Ligu prvaka sljedeće sezone ga je počela kopkati do te mjere da je stao na kočnicu. Jednostavno, Gvardiol zrelo razmišlja i ne želi preskakati stepenice u svom razvoju. Smatra kako bi još jedna sezona u Bundesligi, u kojoj će participirati u Ligi prvaka, biti od velikog značaja za napredak u svim segmentima.

U svemu tome imao je podršku obitelji i agenta Marjana Šišića koji nisu stavljali pritiska na njegova leđa već mu dali za pravo u njegovoj odluci koja je, kako saznajemo, oduševila i vodstvo RB Leipziga.

Iako ima ugovor još četiri godine, u RB Leipzigu dali su do znanja da bi odluku Gvardiola da ostane s njima mogli honorirati novim ugovorom pod bitno povoljnijim financijskim uvjetima. A u ugovor eventualno staviti klauzulu o visini odštete koja bi značila automatski raskid ako bi se netko od emisara velikih europskih klubova pojavio na vratima RB Leipziga.

A s obzirom na filmsku priču u kojoj Gvardiol nosi glavnu ulogu, a koja ga je u samo dvije godine od perspektivnog talenta iz Maksimira dovela do startera u reprezentaciji viceprvaka svijeta i jednog od najboljih mladih igrača Europe, popis klubova koji bi u tih godinu dana mogli pokucati na vrata Leipziga mogao bi biti puno veći nego je sada.


Tagovi

Joško GvardiolRB LeipzigMarjan Šišić

Ostale Vijesti