Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Gvardiol i Majer: "Nema lakih utakmica, s dva trijumfa smo na korak do Eura"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 05.09.23. | 17:20

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je u Rijeku gdje će se pripremati za ogled s Latvijom koji je na rasporedu u petak na Rujevici

Nakon što su prespavali u Zagrebu, Vatreni su krenuli put Rijeke. Ondje će se pripremati za kvalifikacijski ogled s Latvijom koji je na rasporedu u petak na stadionu Rujevica. Pred novinare je izašao dvojac Gvardiol-Majer kojem je zajedničko da su ovog ljeta promijenili svoje sredine. Joško Gvardiol otišao je iz Njemačke u Englesku, dok je Majer stigao u tu istu Njemačku iz francuskog Rennesa.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo pitanje bilo je za Joška Gvardiola, naravno oko Manchester Cityja.

"Osjećaj je isti. Privilegij je biti član reprezentacije. Pun energije dolazim uvijek. Zadnji put sam morao otići zbog ozljede i operacije. Sada sam dio ove priče i radujem se novim izazovima".

Lovro Majer je promijenio sredinu ovo ljeto.

"Pružila mi se prilika za Wolfsburg, priča je bila dobra. Smatrao sam da je vrijeme za novi izazov. Dobro je krenulo i zadovoljan sam. Smatram da će biti još bolje, ali sve u svemu i više nego zadovoljan sam".

Joško radi s Guardiolom...

"Puno puta sam rekao da mi je velika čast raditi s Guardiolom. Nije ga bilo dva tjedna zbog nekih problema s leđima. Dosta toga me naučio i s vremenom će biti bolje".

Niko Kovač dočekao je Majera u Wolfsburgu.

"Mogu reći sve najbolje. Njegov projekt bio je razlog što sam došao. Što se tiče discipline, nikad nisam imao problem s jakim radom i to će me podiči na veliku razinu. Dosta igrača je promijenilo klubove, ali najvažnije je da imamo minutažu jer je lakše izboriti se s mjestom u postavi. Mislim da je većina napravila odlične i jako dobre iskorake, kao Joško koji je otišao u najjači klub na svijetu", smatra Majer,

Latvija je na Rujevici...

"Moramo ući ozbiljno. Znamo kvalitete, u zaostatku smo dvije utakmice. Idemo po dvije pobjede", rekao je Joško Gvardiol koji je ponovio kako mu je san bio igrati u Premier ligi.

"Osjetio sam da je vrijeme za stepenicu više. Nikad ne znaš hoće li biti prilike. Novi izazov. Mateo je uz mene, bit će mi lakše. Nadam se da ćemo ostvariti nešto slično kao i prošle godine".

Je li izostanak s Lige nacija pojačao glad kod Joška u reprezentaciji?

"Nije mi drago da sam par puta izostao, svaki put neka ozljeda. Moram reći da sam zadnji put bio žalostan. Nisam znao što da radim pa sam se odlučio na operaciju. To je hvala Bogu iza mene, sve je dobro prošlo. Sretan sam što sam ovdje. Glad je u meni, ne samo sada već svaki puta".

Nada li se Majer nastupu na Rujevici.

"Neće biti laka utakmica. Nema laganih utakmica. Očekivano je da će se braniti. Što se tiče mog nastupa, spremna sam za sve opcije. Dobro se osjećam i smatram da mogu pomoći ekipi. Vidjet ćemo što će izbornik odlučiti. Moramo biti ozbiljni i ne podcijeniti Latviju. Ne treba biti pametan da se zaključi da dobijemo dvije utakmice i odemo ispred Tursku. U slučaju toga bit ćemo u dobroj situaciji. S dvije pobjede smo na korak do plasmana", rekao je Majer.

Joško, kako je na treningu čuvati Haalanda?

"Više se baziramo na taktiku tijekom treninga. Drago mi je da sam dio te ekipe i da će on zabiti puno golova, da ću i ja asistirati".

Gvardiol nije gledao utakmicu Dinama protiv Osijeka, kao niti Majer koji se vraćao u Zagreb.

"Drago mi je zbog pobjede Dinama, to je moj klub. Drago mi je da je napeta, da su dobri Hajduk, Osijek i Rijeka. Vjerujem i smatram da je Dinamo najkvalitetniji i da će osvojiti prvenstvo", poručio je Majer.



Tagovi

Euro 2024Kvalifikacije za Euro 2024Lovro MajerJoško GvardiolHrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti