Gužva u napadu ostavila miljenika navijača po strani: Rastanak Hajduka i Zolje neminovan?

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.10.17. | 18:04

Kameruncu istječe ugovor, a Hajduk bi se rado okrenuo mlađim imenima...

Prošlog je tjedna sportski direktor Hajduka Mario Branco najavio kako su ušli u pregovore s nekolicinom igrača kojima istječu ugovori.

Među igračima Bijelih koji bez ugovora ostaju idućeg ljeta su Marko Futacs, Ivo Grbić, Petar Bosančić i Franck Ohandza. Hugo Almeida također, ali njegov je status takav da je unaprijed dogovoren kao iskusno, prijelazno rješenje koje je profilom slično Marku Futacsu, kojeg Portugalac mijenja do povratka na proljeće.

Ono što je unaprijed jasno je da klub samo treba formalizirati dogovor s lanjskim najboljim strijelcem lige, kojem će džentlmenski ponuditi novi ugovor s nadom da će što prije povratiti staru formu. Problema ne bi trebalo biti ni sa mladim dvojcem Grbić – Bosančić; prvi skuplja minutažu u Drugoj ligi u redovima Hajduka B, dok je Bosančić u kadru trenera Carrilla, makar mu Španjolac češće pretpostavi drugog mlađahnog stopera, kapetana mlade kosovske reprezentacije, Ardiana Ismajlija.

No, problem se ponovno javlja oko pitanja Francka Ohandze. „Zolja“ je neosporno pokazao u ove gotovo dvije godine u bijelom dresu kako je pravi joker s klupe i kako ima težinu u napadačkoj konkurenciji Hajduka, ali ozljede i sustav kojeg Španjolac forsira gurnuli su Kamerunca u drugi plan. Ohandza nije više u istoj situaciji kao i lani, kada se njegov zastupnik pokušao izboriti za kudikamo lukrativniji ugovor, prijeteći odlaskom „prvog napadača“, kako je tada pokušao predstaviti Ohandzu. No, Hajduk se nije dao ucijeniti; uz potvrde kako je Franck bitan – ali već tad ne i najbitniji napadač – ponudili su mu ugovor koji je uvelike vezan uz bonuse za nastupe i golove, što su na kraju i prihvatili, svjesni da nemaju mnogo manevarskog prostora. Čak ni ozljedom Futacsa „Zolja“ nije pronašao veću minutažu; zbog ozljede je nakon samo desetak minuta u igri napustio susret protiv Rijeke, a kada je tu lakšu ozljedu sanirao ponovno nije ubačen u igru. U ovom sustavu sa jednim širokim sekundantom najisturenijem čovjeku Hajduku je bitnije bilo ubaciti Almeidu, koji je povjerenje vratio sa dva gola protiv Lokomotive, uz nekoliko dobrih prilika protiv Intera.

U tom je slučaju Brancu sada nedoumica iduća; dati prigodu nekom od nadolazećih talenata, da se izbalansiraju u B momčadi i izbore za mjesto u prvoj ekipi nauštrb Ohandze, ili pokušati zadržati nekonzistentnog, ali u određenim situacijama dokazano vrijednog Kamerunca? Prema migovima koji dolaze s Poljuda, prednost bi mogli lako dobiti mladci Prtajin, Kovačević i Delić, gdje je potonji 19-godišnjak sjajnim nastupima u Drugoj HNL pokazao kako se na njega treba računati. Njemu ističe stipendijski ugovor, a Hajduk bi ga rado vezao i profesionalnim.

Tu bi dakle malo prostora ostalo za miljenika navijača. Do povratka Futacsa konkurenciju u napadu čine Almeida, Said, Erceg i netko od terceta ovih mlađih, što je sasvim dovoljno da Hajduk ima širinu uloga i odnos mladosti i iskustva na tim pozicijama, čak i bez Mađara. Ohandzin ugovor je na nešto više od 100 tisuća eura godišnje, što je svakako velik financijski zalogaj za sada četvrtu, a izgleda nominalno petu opciju u napadu Bijelih. Branco bi radije oslobodio Hajduk njegovog visokog ugovora kojeg bi ostavio za neko novo ime, dok bi njegovu ulogu povjerio mladima.

Stoga je izgledno kako je rastanak Zolje i Hajduka ovog puta ipak sigurniji…

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Franck Ohandzamario branco

Ostale Vijesti