Gužva u napadu Hajduka - jedan odlazi, drugi dobiva novi ugovor, trojici brutalno skočila cijena

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.12.17. | 09:20

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Hajduk riješiti napadačku liniju u zimskom prijelaznom roku.

Željko Kopić je u Hajduku instalirao formaciju 4-3-3 u kojoj u vrhu napada igraju Ante Erceg, Franck Ohandza i Said Ahmed Said. Njih trojica igraju dosta dobro pa je pitanje koja je budućnost Marka Futacsa i Huga Almeide u Hajduku. Obojici ovog ljeta istječe ugovor s time da splitski klub ima opciju produženja ugovora Almeidi do ljeta 2019.

Mađarski napadač je lani zabio 18 golova u Prvoj HNL, ali se početkom ove ozlijedio. U Hajduku planiraju Futacsu produžiti ugovor iako vjerojatno neće moći igrati do kraja sezone. S druge strane, Almeida je u Hajduk došao nespreman, zabio je tek 3 gola u HNL-u, a iako se radi o odličnom napadaču, ipak će se splitski klub teško odlučiti 'pokupiti' opciju za sjedeću godinu. Sportske novosti tvrde kako će se Hajduk na kraju sezone zahvaliti Portugalcu te u sljedeću sezonu ući s četiri gore spomenuta napadača.

Naravno, sve ovisi o tome hoće li Hajduk prodati jednog od tri trenutno udarna pojačanja. Interesa ima, a dobre igre su im podigle vrijednost te bi se Splićani mogli naplatiti u jednom od dva sljedeća prijelazna roka. Tako Said trenutno vrijedi 1 milijun eura, a prema Transfermarktu mu je cijena pri dolasku u ljeto 2016. bila 275 tisuća eura. Ohandza je došao godinu ranije i tada je vrijedio 250 tisuća eura dok mu je sada procijenjena vrijednost 1,35 milijuna eura. Što se Ercega tiče, on je lani u ljeto vrijedio 300 tisuća eura, a sada mu je cijena 1,75 milijuna eura.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Ante ErcegHugo AlmeidaMarko FutacsSaid Ahmed SaidFranck Ohandza

Ostale Vijesti