Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Grgić nakon prvijenca u dresu Rijeke: “Moslavina nam mora biti škola, a protiv Dinama idemo po tri boda”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.11.22. | 18:59

Ovoljetno pojačanje Rijeke je u sudačkoj nadoknadi stavio točku na i velike pobjede Riječana protiv Varaždina.

S uvjerljivih 3:0 Rijeka je slavila u 16. kolu HNL-a protiv Varaždina. Utakmicu je usmjerio crveni karton kojeg je zaradio stoper domaćeg sastava Lamine Ba, da bi onda Riječani u nastavku s tri pogotka riješili pitanje pobjedinika. Točku na i stavio je Alen Grgić, ovoljetno pojačanje Rijeke koji otkako je stigao na Rujevicu iga veoma dobro. U razgovoru HRT Grgić se osvrno na ogled protiv Varaždina, da bi onda najavio i nadolazeće susrete protiv BSK Bijelog Brda u Kupu te Dinama u prvenstvu.

Rijeka je veoma dobro izgledala od samog početka iako se znalo da Riječane očekuje teška utakmica.

“Istina, na to smo se i pripremali. Uvijek želimo biti dobri, ali eto, sada smo to uspjeli i pokazati. Nešto se dogodilo u nama, od početka utakmice smo igrali kako treba. Imali smo dosta prilika koje nismo iskoristili, imali su i oni neke svoje, ali kad smo u nastavku imali igrača više smo znali da moramo pobijediti i u tome smo na kraju uspjeli. Već danas smo okrenuli novi list, okrećemo se Kupu, nema vremena za slavlje i opuštanje”, govori Alen Grgić koji ipak nije uspio dodatno pojasniti što se to točno dogodilo u momčadi da napokon izgledaju kao ‘prava’ momčad.

“Odradili smo dosta međusobnih razgovora, teško je to objasniti. Dogodio nam se nekakav ‘klik’ u glavama i napokon smo igrali onako kako smo to i htjeli.”

Riječani su odmah poslije utakmice otišli u Bijelo Brdo gdje se spremaju za osminu finala Hrvatskog kupa.

“BSK nam je omogućio teren za pripremu, a mi moramo odraditi to gostovanje kako spada. Ovo je Kup, jedna utakmica, sve je moguće… No, ne smijemo dozvoliti da se uvuče neka nervoza u naše redove jer suparnik to odmah osjeti. U toj fazi natjecanja veliku ulogu igra i publika koja odmah krene još više bodriti svoju momčad. Moslavina nam mora biti škola, nema opuštanja, prvi ili zadnji klub u 1. NL nama bi trebalo biti isto.”

Do kraja sezone u prvenstvu je još samo ogled protiv vodećeg Dinama.

“Svi znamo tko je Dinamo, to je momčad koja igra Ligu prvaka. No, mi znamo koliko možemo, utakmica sama po sebi je veliki motiv, ali mi idemo po tri boda. Protiv takvih momčad će netko pomisliti da je i bod dobar, ali mi kao sportaši moramo težiti prema onom najboljem”, zaključio je Alen Grgić.



Tagovi

Alen GrgićHNK RijekaRijekaHrvatski nogometni kupNK VaraždinBSK Bijelo Brdo

Ostale Vijesti