Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Grčka tragedija: Nekadašnji prvotimac Dinama razočarao na jugu, na ljeto postaje slobodan igrač

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.03.22. | 10:45

Klub će ga otpustiti nakon samo jedne sezone.

Kad je u siječnju 2018. godine Izet Hajrović stigao u Dinamo, povremeni reprezentativac BiH bio je jedan od najboljih igrača Plavih. U prvoj polusezoni se malo tražio, da bi onda nakon što je prošla faza prilagodbe svima pokazao kako je i dalje 'paklen' igrač. Pod vodstvom Nenada Bjelice u sezoni 18/19. Hajrović je igrao nogomet život, u svim natjecanjima upisao je 34 nastupa, 10 pogodaka i osam asistencija, a kad se od njega očekivao dodatni uzlet, Hajrović je u potpunosti potonuo.

(1.55) Aris (3.50) PAS Giannina (6.75)

Izgubio je mjesto u sastavu, od standardnog prvotimca postao netko tko bi nerijetko završio i na tribini, a samim time je jasno zašto je postao nezadovoljan te je tražio način kako da ode iz kluba. Prije godinu dana su ga milimetri dijelili od odlaska u Rijeku, ali su na Rujevici (ne predsjednik Mišković) na kraju stopirali taj posao. Potratio je proljetni dio sezone, da bi mu onda na ljeto u klubu poručili da je slobodan potražiti novi klub. Špekulacija je bilo puno, ali Hajrović je na kraju završio u Grčkoj. Aris je bio najbrži i najkonkretniji, a danas 30-godišnji krilni napadač rekao je 'da'. Ispočetka je dojam bio kako je Hajrović napravio dobar potez, ali ni godinu dana kasnije pokazat će se da je grubo pogriješio. Naime, u Arisu je, baš kao posljednjih godinu dana u Dinamu, 'zalijepljen' za klupu, a netko tko iza sebe ima iskustvo igranja u Bundesligi (Werder) i La Ligi (Eibar) to nije baš jednostavno.

Grčki mediji sad su se raspisali kako Hajrović definitivno na ljeto napušta klub. Iako je po dolasku potpisao trogodišnji ugovor, istog sigurno neće odraditi do kraja, već je veoma izgledno da će mu se u Arisu nakon godinu dana zahvaliti na uslugama i učiniti ga slobodnim igračem. Naravno, ako uspiju isposlovati sporazumni raskid, u protivnom je teško za očekivati da će mu isplatiti ostatak ugovora do kraja.

(1.55) Aris (3.50) PAS Giannina (6.75)

Inače, Hajrović je ove sezone za Aris skupio 11 nastupa bez učinka, s tim da je tek jednu utakmicu započeo u početnoj postavi. TM ga i dalje cijeni na 350 tisuća eura, a njegov (ne još zadugo) Aris nalazi se na sjajnom četvrtom mjestu, s tim da su ispred njih samo Olympiacos, PAOK i AEK.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno.18+


Tagovi

Izet HajrovićArisDinamo Zagreb

Ostale Vijesti