GRAFIKA: Od Mkhitaryana do Gabigola, ovih 11 vrhunskih igrača je potpuno razočarano!

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 18.11.16. | 11:37

Dok nekome smrkne, drugome svane, poznata je uzrečica, a to bi se u potpunosti moglo primijeniti na nogomet.

Dok nekim igračima ove sezone cvjetaju ruže, kod nekih to i nije slučaj. Portal za nogometnu statistiku Squawka je sastavio popis 11 igrača koji ove sezone 'griju' klupu u svojim klubovima, na što nikako nisu naviknuli. Razlozi su mnogobrojni, od promjene trenera, taktike, formacije, dolaska novih igrača, gužve na pozicijima i naravno, promjene sredine.

Na listi su se našli nezadovoljni igrači Barcelone, Juventusa, Intera, Liverpoola, Manchester Uniteda, Arsenala, Chelseaja, Bayerna, Real Madrida...

VRATAR

Jasper Cillessen (Barcelona)

Cillessen u 18 utakmica za Ajax u prošloj sezoni nije primio pogodak, što je pet više u odnosu na bilo kojeg drugog čuvara mreže iz Eredivisie. Iako je Claudio Bravo preselio u for Manchester City, ali Cillessen nije dobio priliku te je pomalo frustriran jer je do sada branio samo 90 minuta. Primat ima  Marc-Andre ter Stegen.

OBRANA

Aleix Vidal (Barcelona)

Vidal je ove sezone u dresu Barcelone zabilježio samo dva nastupa i ukupno odigrao 180 minuta. Za Sevillu je u sezoni 2014/15 zabio četiri gola i ubilježio pet asistencija. Ozljede su mu stvorile najveći problem, posebice ove sezone, ali jedan od glavnih razloga njegovog grijanja klupe je dobra forma Sergi Roberta.

Daniele Rugani (Juventus)

Rugani je također odigrao samo dva susreta za Juventus ove sezone. 'Stara dama' je slavila u 16 utakmica, a izgubila samo jednu u Serie A u kojoj je igrala s Ruganijem u momčadi. Ali ove sezone tako ne ide.

Mamadou Sakho (Liverpool)

Sakho još čeka na prve minute u Premiershipu ove sezone. Iako je prošle sezone u engleskom prvenstvu osvojio 60 posto duela, kola su krenula nizbrdo još i prije nego što je ova sezona započela. Napustio je pripreme Liverpoola u SAD-u, Jurgen Klopp je doveo dvojicu središnjih braniča i njegovi dani na Anfieldu su odbrojani. 'Redse' bi mogao napustiti u zimskom prijelaznom roku.

Juan Bernat (Bayern Munich)

Bernat se upisao jednom u strijelce i ubilježio jednu asistenciju s jednim upućenim udarcem i stvorenom šansom u jedinom nastupu u Ligi prvaka ove sezone. Ukupno je za Bavarce ubilježio sedam nastupa, točnije 503 minute, ali teško je kada igra David Alaba. Bernat je igrao samo kada je Austrijanac zaigrao na drugim pozicijama.

VEZNI RED

Michael Carrick (Manchester United)

Zanimljiv je podatak da je Manchester United slavio u svakoj utakmici u kojoj je igrao Carrick. Ukupno je ostvario šest nastupa za 'Crvene vragove' ove sezone, odnosno 434 minute. Činjenica je da s 35 godina na leđima Carrick ne može igrati baš svaku utakmicu, ali obzirom na probleme koje Mourinhova momčad ima u veznoj liniji, možda se i mogao nadati pokojoj minuti više.

Cesc Fabregas (Chelsea)

Prošle sezone je Fabregas ostvario sedam asistencija u Premiershipu, više od bilo kojeg drugog igrača Chelseaja. Dolaskom Antonija Contea, Fabregas je izgubio svoju poziciju i prednost imaju N'Golo Kante i Nemanja Matić. Fabregas nije igrao prvenstveni okršaj već gotovo dva mjeseca, a ukupno je za 'Bluese' do sada imao šest nastupa, 272 minute.

James Rodriguez (Real Madrid)

James Rodriguez je prošle sezone u dresu Reala u španjolskom prvenstvu odigrao 26 utakmica i stvorio je 60 prilika, samo je naš Luka Modrić imao jednu više. Ipak, teško je izboriti se za poziciju u uglednom društvu vrhunskih igrača poput Modrića, Tonija Kroosa te kada se tome dodaju i Lucas Vasquez, Mateo Kovačić, Isco, Casemiro i Marco Asensio, jasno je da je gužva prevelika. James je tako ove sezone ostvario deset nastupa za 'kraljevski klub'.

Henrikh Mkhitaryan (Manchester United)

Mkhitaryan je stvorio 82 šanse u Bundesligi prošle sezone, najviše od bilo kojeg drugog igrača. A kakva je situacija danas? Posljednji mjeseci u Manchesteru nisu zasigurno najsretniji Armencu. Bori se s formom, a i skromnih 137 minuta koliko je dobio, nisu baš dobro izgledale. Mourinho ga je javno kritizirao, a ispred njega su daleko Juan Mata, Wayne Rooney, Marcus Rashford, Jesse Lingard i Anthony Martial.

NAPAD

Gabriel Barbosa (Inter)

Gabriel je postigao pet golova u 11 prvenstvenih susreta za Santos u ovoj sezoni prije nego što je preselio u Inter. Činilo se kao da mu se ispunjavaju snovi, odbio je ponudu iz Kine kako bi preselio u Italiju, ali nekoliko mjeseci kasnije, to se pokazalo lošim potezom. Sad već bivši trener Intera Frank de Boer je rekao kako ga zapravo nije niti želio, ali unatoč odlasku nizozemskog trenera, budućnost Brazilca koji je odigrao samo 16 minuta još uvijek nije ništa jasnija.

Olivier Giroud (Arsenal)

Giroud je bio najbolji strijelac Arsenala u dvije od posljednje tri sezone ali ove sezone se treba boriti s Alexisom Sanchezom, koji je u formi. Giroud je zabilježio osam nastupa za 'Topnike', odigravši 221 minutu.

(Foto: Action Images/lineupbuilder.com/)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 

 


Tagovi

Jasper CillesenAleix VidalDaniele RuganiMamadou SakhoJuan BernatMichael CarrickCesc FabregasJames RodriguezHenrikh MkhitaryanGabriel BarbosaOlivier Giroud

Ostale Vijesti