PAUL CHILDS / Pool via REUTERS
PAUL CHILDS / Pool via REUTERS

Građani zagrizli za Kanea: Može li Levy odbiti službenu ponudu koja se ne odbija?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 21.06.21. | 17:10

Slavni golgeter je već osam godina bez trofeja u Tottenhamu...

Kako bi rekao jedan od najvećih rockera regije Goran Bare: Vrijeme je da se krene. U slučaju Harryja Kanea, vrijeme je da se krene u neku novu avanturu. Sedam godina od debija za Spurse u Premier Ligi, nakon 242 utakmice i čak 166 postignutih pogodaka, Kane je na izlaznim vratima kluba i samo je pitanje tko će i koliko platiti za usluge nemilosrdnog golgetera čiji ugovor ističe tek u ljeto 2024. godine.

Piše se već tjednima kako su za Kanea zainteresirani svi velikani lige, prvenstveno oba kluba iz Manchestera. No, po svemu sudeći, Manchester City je koji je prvi poslao stvarnu ponudu. Rekao bih Don Vito Corleone “ponudu koja se ne odbija”

Prema pisanju Sky Sportsa, koji se pak poziva na relevantne izvore slavnog Fabrizia Romana, Građani su poslali službenu ponudu teško 100 milijuna funti za prvog strijelca Pijetlova, što je otprilike i procijenjena tržišna vrijednost 27-godišnjaka.

Uprava Spursa navodno nije zainteresirana za prodaju, iako je City ponudio i određene igrače kao dio trampe kako bi smanjili financijski teret ponude. No, bez obzira na stav uprave, Kane je jasno i nedvosmisleno poručio svima da želi otići. Unatoč zvjezdanom statusu koji je stekao u redovima Spursa, od povratka s posljednje posudbe iz Leicestera 2014. godine, Kane sa svojom ekipom nije podigao niti jedan jedini trofej.

Nekoliko puta su bili blizu, što u prvenstvu, što u Ligi prvaka, no kako već nekoliko dana provlačimo lajtmotiv “dojma” i “pobjede”, još jedanput ćemo ponoviti: pišu se pobjede, a dojam se pamti. Posve je jasno što je od ovoga dvoje trajno.

Ako se već i ne realizira transfer u City, u redu čekaju drugi klubovi, poglavito Manchester United. Pitanje je samo žele li Unitedovi vlasnici uopće ulagati toliki novac za takvog igrača.

Najgore za Kanea bi bio ostanak u Tottenhamu. I sami svjedočimo njegovim lošijim igrama na Europskom prvenstvu, u dvije utakmice ima samo jedan udarac na suparnički gol. Bojimo se da bi slične predstave mogli gledati i u Premier Ligi ako ne promjeni boju dresa.


Tagovi

Harry KaneTottenhamManchester CityManchester UnitedSky Sports

Ostale Vijesti