Foto: Robert Matić / Hajduk.hr
Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Gotovo je, Čolina ide u Augsburg, Hajduk ga prodaje za upola manje nego što je plaćen

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.01.23. | 20:49

Germanijak doznaje kako je je napustio hotel Hajduka u Novigradu i odlazi na liječničke preglede u Njemačku.

Iako još nije stigla službena potvrda, izgleda kako je transfer Davida Čoline iz Hajduka u Augsburg gotova stvar. Prema informacijama Germanijaka, Čolina je napustio hotel Hajduka u Novigradu i odlazi na liječničke preglede u Njemačku. Tamošnji mediji pišu kako je ovo jako pametno odrađen posao Augsburga koji je nekadašnjeg mladog hrvatskog reprezentativca dobio poprilično jeftino, a njihove informacije govore kako je za Čolinu plaćeno svega 300 tisuća eura što je petina njegove tržišne vrijednosti po TM-u. Naravno, Hajduk na takav iznos ne bi pristao inače, ali budući da je 22-godišnji Zagrepčanin ušao u posljednjih pola godine ugovorne obveze te ga na ljeto mogu izgubiti potpuno besplatno, ovako su probali 'spasiti što se spasiti da'. Podsjetimo, Čolina je stigao u Hajduk prije četiri i pol godine iz Monaca za 700 tisuća eura.

Talentirani lijevi bek je u posljednjih godinu dana (naročito pod trenerskom palicom Valdasa Dambrauskasa) pokazao kako je polivalentan igrač te po potrebi može odigrati i u veznoj liniji (jednu od svojih najboljih utakmica u dresu Hajduka, kad su Splićani slavili na Rujevici rezultatom 3:0, odigrao je na mjestu središnjeg veznjaka), što mu sigurno daje jednu dodanu vrijednost. U Augsburgu za mjesto lijevog beka konkuriraju Iago i Mads Pedersen, ali zato Enrico Maaßen ima problema sa središnjim veznjacima pa tako ne bi bilo nemoguće da Čolina pokoju utakmicu odigra i na toj poziciji.

Ovakav rasplet se dao naslutiti budući da Čolina danas nije bio u Hajdukovom zapisniku za utakmicu protiv MOL Fehervara, baš kao što ne bi bilo nemoguće da on bude predstavljen 'u kompletu' s Dionom Drenom Beljom koji je također nadomak prelaska u Augsburg. Doduše, Čolinin transfer je 'gotova stvar', Beljin još nije, ali u ovom trenutku izgleda kako pregovori idu dobrim smjerom te bi 'hrvatski paket' mogao osvanuti u Bavarskoj već do kraja tjedna. (T.N.)



Tagovi

David ČolinaHajdukAugsburg

Ostale Vijesti