Jurica Galoić/PIXSELL
Jurica Galoić/PIXSELL

Gorica i prije odlaska na odmor riješila Rudeš

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.11.23. | 19:06

Gorica je u prvom poluvremenu zabila čak tri gola Rudešu pa rutinirano privela dvoboj kraju i zadržala priključak s vodećima

Tek jedno poluvrijeme bilo je dovoljno da Gorica potvrdi status najugodnijeg iznenađenja prvenstva, odnosno da Rudeš nastavi sigurnim putem povratka u drugoligaško društvo. Na semaforu u Velikoj Gorici svjetlilo je 3-0 i utakmica je praktički bila završena. Dva puta Blummel i jednom Vujnović trasirali su miran nastavak utakmice za domaćine.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čak šest igrača promijenio je novi trener Rudeša u odnosu na posljednju utakmicu prije sudara s Goricom. Ivan Mijač od prve minute poslao je u vatru Šehića, Mihaljevića, Lazarova, Rešetara, Simovića i Latkovića. Nije pomoglo. Od samog početka bila je to jednosmjerna utakmica u kojoj je Gorica zagospodarila travnjakom i na krilima Pršira kontrolirala svaki segment dvoboja. U trenutku dok je Latković prvi puta zaprijetio Baniću, već je bilo 2-0 za Goricu.

Prvi gol bio je plod brze akcije, ubačaja Mitrovića s lijeve strane i egzekucije Vujnovića. Za onaj drugi sve je napravio Pršir koji izbacuje Blummela pred Markovića što ovaj ne propušta. Za treći je samo promijenjena uloga asistenta. Umjesto Pršira loptu Blummelu servirao je ovoga puta Mitrović.

Ivan Mijač reagirao je u poluvremenu četvoricom novih igrača. Tomečak, Pešić, Oddei i Kovačević dobili su priliku da spase što se spasiti može. I odlučnije je Rudeš otvorio nastavak, bio je puno opasniji ali nije bilo efekta.

Probao je Bašić, ali je Banić bio na mjestu. Potom Tomečak čiji je udarac završio iznad vratnice. S druge strane kombinirali su Vujnović i Mitrović, ali bez učinka. Gosti su najbliže situaciji za pogodak bili oko 70. minute kada je glavni sudac čak četiri minute provjeravao duel Solde i Tomečaka zbog potencijalnog kaznenog udarca za Rudeš. No, Mateo Erceg iz Benkovca je procjenio da će lopta biti za Goricu.

Oddei je bilo blizu počasnog pogotka nakon što je nanizao nekoliko igrača Gorice, ali nije bilo dovoljno preciznosti u njegovom udarcu. Pred kraj dvoboja priliku da upiše svoje premijerne minute u HNL-u dobio je Sagna koji je ušao umjesto Pršira u momčadi Gorice. Gorica ima 26 bodova, bod manje i utakmicu više od Dinama. Imaju Goričani i utakmicu manje i čak pet bodova prednosti u odnosu na Osijek što je fin kapital u borbi za izlazak na europsku scenu. Rudeš još uvijek nema pobjede u elitnom razredu...

Gorica - Rudeš 3-0

Gradski stadion Velika Gorica. Gledatelja: 1237.

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Vice Vidović (Solin). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Hrvoje Radić (Split).

Strijelci: 1-0 Vujnović (16. as. Mitrović), 2-0 Blummel (36. as. Pršir), 3-0 Blummel (45. as. Mitrović)

Žuti kartoni: Blummel (Gorica); Vukmanović (Rudeš)

Gorica (4-2-3-1): Banić - Raspopović, Maloča, Krizmanić, Štiglec - Soldo (od 77. Ilečić), Mrzljak (od 77. Kapulica) - Blummel (od 65. Munksgaard), Pršir (od 87. Sagna), Mitrović (od 65. Jurić) - Vujnović.

Rudeš (4-3-3): Marković - Šehić, Matić, Pavlović, Mihaljević (od 46. Tomečak) - Bašić, Pasariček (od 68. Vukmanović), Lazarov (od 46. Pešić) - Rešetar (od 46. Oddei), Simović (od 46. Kovačević), Latković.



Tagovi

HNK GoricaNK RudešRudešHNL

Ostale Vijesti