Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Gorica dovela pojačanje iz Italije, stigao je talentirani ofenzivni veznjak

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.06.21. | 10:53

Prošlu sezonu bio je na posudbi iz Fiorentine u Dubravi, a sad će se okušati i u 1. HNL

Gorica je nastavila sa slaganjem momčadi za iduću sezonu. Nakon što su dogovorili sve s ponajboljim igračem 2. HNL protekle sezone Franom Brodićem, sad su dogovorili još jedno pojačanje iz drugog razreda hrvatskog nogometa.

Iz Fiorentine je u Veliku Goricu na dvogodišnju posudbu stigao ofenzivni veznjak Toni Fruk koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Dubravi. 20-godišnjak je prošle sezone upisao 24 nastupa, zabio osam golova i doda 3 asistencije čime je bio jedan od najboljih igrača zagrebačke ekipe.

Fruk se u Fiorentini nije najbolje snašao pa je kao i većina mladih igrača ulaz u seniorski nogomet potražio na posudbama. Odskočna daska mogla bi mu biti upravo Gorica koja je prošle sezone zamalo ostvarila povijesni plasman u Europu.

„Želio sam klub koji će za mene biti stepenica više, a Gorica to definitivno jest. Sad je na meni da se dokažem ovdje, želja mi je da u sezoni pred nama pomognem momčadi da budemo bolji i uspješniji nego prošle sezone. Zadovoljilo bi me da Gorica budre što više na tablici, a osobno mi je želja nametnuti se treneru i pomoći momčadi kako god mogu“, rekao je Fruk nakon potpisa s Goricom.

Ovaj Našičanin prve korake je napravio u rodnom gradu, a potom je nastavio u osječkoj školi nogometa Hypo Limač iz koje je otišao u belgijski Mouscron pa završio u Fiorentini.

„Krenuo sam iz sela Lila pokraj Našica, pa sam otišao u NK Našice, gdje sam prvo bio vratar, ali bilo mi je dosadno na golu, tako da sam ipak odlučio igrati. Zamijetili su me iz Akademije Krpan&Babić, u kojoj sam proveo šest godina, nakon čega je slijedio transfer u belgijski Mouscorn. Od tamo sam otišao u Fiorentinu na posudbu na pola sezona, nakon čega su me i otkupili. Definitivno je to vrijedno iskustvo, no nažalost dogodila se ozljeda, pa sam veći dio tog razdoblja bio izvan terena. Unatoč tome, naučio sam puno toga što mi sad svakako pomaže“, kazao je Fruk.


Tagovi

Toni FrukHNK GoricaDubrava Tim Kabel2.HNLHNL

Ostale Vijesti