HNK Gorica
HNK Gorica

Gorica dovela mladog reprezentativca Srbije

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 04.02.23. | 08:05

Đuro-Giulio Đekić je reprezentativac izabrane vrste Srbije koja je na EURO U-17 osvojila treće mjesto

Nema dvojbe kako su u Velikoj Gorici ozbiljno shvatili ovaj prijelazni rok. Sportski direktor Mario Brkljača ne izlazi iz ureda a nakon što je Gorica uzela, nešto na posudbu a nešto besplatno, iskusne igrače koji bi trebali osigurati prvoligaški status, okrenulo se i prema budućnosti.

Tako je danas profesionalni ugovor s Goricom potpisao Đuro-Giulio Đekić, mladi reprezentativac Srbije koji je se okitio brončanom medaljom na Euru U-17.

Đekić je stigao u Goricu kao slobodan igrač s obzirom na to da mu je istekao stipendijski ugovor s Lokomotivom, novi nije htio potpisati a na vjernost Gorici obvezao se do 2025. godine.

Ovaj desni bek koji će u lipnju zakoračiti u punoljetnost je dijete Dinama iz kojeg je došao u Lokomotivu. Usput je igrao za izabrane vrste Srbije a trenutno je član U-18 reprezentacije.

U Gorici su Đekiću namijenili status projekta kluba, upravo onakav kakav ima Luka Kapulica. Dakle, treniranje s prvom momčadi a minutažu u juniorskoj ekipi, barem dok Gorica ne uplovi u sigurnu luku spasa a čemu se svi nadaju u ovom prvoligašu. Zanimljivo, Đekić bi debitantski nastup mogao imati upravo protiv dojučerašnjih suigrača iz Lokomotive jer nastavak juniorskog prvenstva nosi susret te dvije momčadi u prvom kolu.



Tagovi

HNK GoricaHNLSrbija

Ostale Vijesti