Jerome Miron-USA TODAY Sports
Jerome Miron-USA TODAY Sports

Gonzalo Higuain odlučio reći dosta: Argentinski napadač odlazi u mirovinu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 17:31

El Pipita planira igrati do prosinca, kada mu ističe ugovor s Miamijem

Velika većina sportaša s bojazni gleda prema kraju igračke karijere. Ako si unaprijed nisu isplanirali penzionerske dane u trenutku kada pređu s krive strane 30-ih godina, onda ulaze u sferu nepoznatog teritorija, a u kojoj se neki od njih često pogube. Nije nam poznato je li popularni El Pipita, poznatiji kao Gonzalo Higuain pripremio teren za mirovinu, ali od danas znamo da će okačiti kopačke o klin na kraju ove sezone.

Ne može se reći da je Higuain pod zadnje dane pribjegao nogometnoj egzotici, Emiratima ili Kini, ali nije ni da mu se dalo previše maltretirati i trčkarati po europskim travnjacima, pa se u posljednje tri godine nauživao u čarima Miamija gdje je igrao za Inter Miami Davida Beckhama. 34-godišnjaku ugovor vrijedi do prosinca, a shvatio je da mu se više ne da iz dana u dan navlačiti kopačke za jutarnji trening i odlučio je reći dosta, odnosno barem tako tvrdi njegov otac Jorge Higuain. Argentinskim medijima su kolale informacije da bi napadač mogao pojačati neke od tamošnjih klubova u idućoj sezoni, ali Higuain stariji takve tvrdnje odbacuje.

„Neće se vratiti u Argentinu. Rekao mi je da će se umiroviti na kraju sezone. Povlači se iz nogometa. Volio bih kada bi ostao na neki način povezan s nogometom nakon karijere. On je dečko koji zna puno, koji je igrao za brojne klubove i u svakom je bio uspješan. Za mene bi bila uvreda kada on ne bi nastavio raditi u nogometu“, priča Jorge.

Ako se Higuain doista odlučio privesti svoju karijeru kraju, onda se može ustvrditi kako je ona bila poprilično uspješna. Osvojio je 14 velikih trofeja, a nogometni put je započeo u River Plateu za koji je zabio 15 golova u 29 utakmica prije nego je u prosincu 2006. preselio na Santiago Bernabeu. Sedam godina je proveo na madridskoj adresi, pospremivši u trofejne vitrine tri titule La Lige, jedan Kup i dva Superkupa, da bi se zatim preselio na Čizmu.

Gaža u Juventusu mu je bila plodnija od one u Napulju, u redovima Stare dame je osvojio tri talijanska prvenstva, dva Kupa, a igrao je i finale Lige prvaka. Dok je bio na plaći u Juveu odlazio je na posudbe u Milan i Chelsea, a s londonskim sastavom je osvojio Europsku ligu 2019.

Nakon isteka ugovora okrenuo se Miamiju i MLS-u za koji je do sada u 43 utakmice zabio 14 pogodaka.

U argentinskom dresu je postigao 31 gol u 75 utakmica, a Argentinci i dalje žale za njegovim promašajima u finalu Svjetskog prvenstva 2014. protiv Njemačke.

Higuain je svojevremeno bio pakleni napadač koji je isporučivao golove kao na traci. Prodoran, mekanog prvog dodira i osjećaja za gol, sada će pak u zasluženu mirovinu. Sretno, El Pipita!


Tagovi

MLSInter MiamiGonzalo Higuain

Ostale Vijesti