ETTORE FERRARI/Action Images
ETTORE FERRARI/Action Images

God save the Kane

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 08:25

Euforična situacija na Otoku nakon velike pobjede nad Ukrajinom i fantastične utakmice velikog golgetera Tottenhama.

Engleska je čekala i dočekala pravog Harryja Kanea! Dobila ga je na vrhuncu forme, kada je službeno započeo povijesni trofej europskih prvaka. Nevjerojatni napadač Tottenhama bio je dominantan u svim segmentima igre na rimskom Olympicu, postigao je dva pogotka, a samo čudo i fantastična parada Georgija Buščana spriječili su ga da hat-trickom okruni četvrtfinale.

UEFA je trofejem igrača utakmice apsolutno zasluženo nagradila jednog od najboljih napadača u Europi, dok su navijači Gordog Albiona u stanju potpune euforije - do te razine da su večeras mnogi ljudi himnu Ujedinjenog Kraljevstva preimenovali iz "Bog spasio kraljicu (God Save the Queen)" u "Bog spasio Kanea (God save the Kane)".

Kane je na terenu djelovao fenomenalno, bio je nezaustavljiv za braniče Ukrajine, a njegovu dominaciju potvrđuju statistički podaci. Imao je sto posto osvojenih zračnih dvoboja, 33 kontakta s loptom, pet osvojenih dvoboja na terenu, četiri kontakta s loptom u protivničkom šesnaestercu, četiri udarca u gol, od toga tri u okvir i dva postignuta gola.

"Vrhunac moramo doseći u pravo vrijeme. Fantastična noć, nastavljamo ići utakmicu za utakmicom. Bili smo favoriti, bilo je velikog pritiska, ali bili smo na pravoj razini. Još jedna utakmica bez primljenog gola i četiri postignutih golova. Bila je ovo savršena večer za nas", rekao je Harry Kane nakon utakmice.

Na početku turnira Engleska se dosta mučila s realizacijom. Obrana je od početka bila na visini zadatka, ali nedostajali su golovi, pa dojam nakon grupne faze i traljave gol-razlike od 2: 0 uopće nije bio sjajan. Ali sve se počelo mijenjati protiv Njemačke. Prvo je Raheem Sterling postigao treći pogodak na turniru, a onda mu se pridružio i Kane. Sjajni golgeter postigao je prvi pogodak na turniru tek u 86. minuti četvrte utakmice, a koliko mu je to značilo vidjelo se u jučerašnjem dvoboju protiv Ukrajine.

Sterling je u napadu iznenada dobio fantastičnog suradnika, a kad im se na lijevom boku pridružio Luke Shaw, Ukrajinci nisu znali što im se dogodilo. Svi u Engleskoj sada žive za 7. srpnja i sukob s Danskom na Wembleyu. A taj dvoboj bi mogao biti spektakularan ako obje selekcije ponove svoja najbolja izdanja iz dosadašnjeg tijeka turnira.

Što se tiče Harryja Kanea, potpuno je povratio samopouzdanje, sinoć je opet izgledao poput smrtonosnog pogonskog stroja, pa ne sumnjamo da će biti na visini zadatka i protiv Danske.

Preuzeto s mozzartsport.com.


Tagovi

engleskaEngleska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021Harry KaneRaheem Sterling

Ostale Vijesti