ALBERTO PIZZOLI/Action Images
ALBERTO PIZZOLI/Action Images

Football is very close to home... Engleska s 4:0 izborila drugo polufinale u povijesti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 03.07.21. | 22:47

Englezi polufinale igraju na svojem Wembleyu.

Engleska nogometna reprezentacija tek drugi put u povijesti igrat će polufinale Europskog prvenstva. Nakon domaćeg Eura 1996., kada su na penale izgubili od kasnijeg prvaka Njemačke, Gordi Albion sada će imati priliku izboriti finale protiv reprezentacije Danske koja je u četvrtfinalu s 2:1 nadvisila Češku.

Engleska je povela već u 4. minuti preko Harryja Kanea i kontrolirala stanje na terenu do kraja prvog dijela. A onda je krenuo engleski uragan, i u prvih 18 minuta nastavka Harry Maguire (46’), Kane (50’) i Jordan Henderson (63’) zabili su tri gola za konačnih 4:0.

Engleska je i dalje jedina reprezentacija na Europskom prvenstvu koja nije primila pogodak.

Southgate je utakmicu otvorio u standardnoj formaciji, s Riceom i Philipsom u veznom redu, Mountom na polušpici, Sterlingom lijevo, a prvi je put od prve minute krenuo i mladi Jadeon Sancho.

Engleska je povela praktički u prvom napadu preko svojeg najopasnijeg dvojca na ovom Euru. Raheem Sterling probio se kroz obranu Ukrajinaca, sjajno podvalio Kaneu koji takve prilike ne propušta.

Pogodak Kanea pogledajte OVDJE.

Englezi su potom prepustili loptu Ukrajincima, kontrolirali su dvoboj, a uvjerljivo najbolja obrana na turniru nije dopuštala momčadi Andreja Ševčenka niti milimetar prostora. Najveću prigodu do kraja poluvremena imao je Jadeon Sancho, no njegov udarac je ukrotio Buščan.

Ukrajinci su u prvom dijelu prijetili udarcima s distance, no Pickford nije bio ozbiljnije ugrožen.

I onda, u prvih 18 minuta nastavka, Engleska je izborila polufinale. Harry Maguire je zabio glavom nakon centaršuta Lukea Shawa iz slobodnog udarca (VIDEO). Tri minute kasnije, novi pogodak Engleza glavom. Shaw se ponovno prometnuo u asistenta, ovaj puta iz igre, a Kane glavom pogađa za 3:0.

Drugi pogodak Kanea na utakmici pogledajte OVDJE.

U 63. minuti, strijelac je Jordan Henderson. A zabio ga je – glavom. Bušćan je sjajnom paradom izbacio loptu u korner, ovaj puta je centrirao Mount, a Henderson glavom pogađa kraj ukrajinskog golmana.

Pogodak Hendersona pogledajte OVDJE.

Ovo je ujedno bio 27. pogodak glavom na ovom turniru, što je za četiri više od prijašnjeg rekorda (23).

Southgate je potom uveo Trippiera, Bellinghama i Rashforda te je zatvorio utakmicu.

Englezi su čekali kraj utakmice, a njihovi navijači uživali u popularnim pjesmama “Pleas don’t take me home...” i dakako, “Football is coming home”

Engleska drugo polufinale Eura u povijesti igra 7. srpnja protiv Danske na Wembleyju, mjestu gdje su igrali jedino dosadašnje i izgubili...



 


Tagovi

engleskaEngleska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2020Euro 2021UkrajinaUkrajinska nogometna reprezentacijaHarry KaneJordan HendersonRaheem SterlingHarry MaguireGareth Southgate

Ostale Vijesti