MOHAMMED DABBOUS/Action Images
MOHAMMED DABBOUS/Action Images

Gignac nakon odličnog klupskog SP-a riješio klupsko pitanje za naredne tri godine (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.02.21. | 13:06

Stasiti napadač je u dresu Tricolora skupio 36 nastupa i sedam pogodaka.

Andre-Pierre Gignac potpisao je novi trogodišnji ugovor s meksičkim Tigres UNAL-om, klubom čije boje brani od ljeta 2015. godine.

Ovaj robusni napadač, koji posljednjih nekoliko godina dominira meksičkom ligom, ponovno se postao zanimljiv široj nogometnoj javnosti nakon posljednjeg klupskog SP-a na kojem je njegov klub poražen u finalu od Bayern Munchena rezultatom 2:0. Gignac je bio najbolji strijelac klupskog SP-a s tri postignuta pogotka, a iako će ove godine proslaviti 36. rođendan, u klubu iznimno cijene sve ono što je napravio za njih te su ga zbog toga nagradili novim trogodišnjim ugovorom.

Podsjećamo, Gignac je prije odlaska u Meksiko igrao za Marseille, Toulouse i Lorient, a bio je i član Tricolora na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, baš kao i na Euru 2016. godine.

U sezoni 08/09 bio je prvi topnik Ligue 1 u kojoj je u dresu tri različita kluba skupio više od 100 golova. Da budemo precizniji, skupio je 292 nastupa i 103 pogotka, ali brojke kakve ima u Meksiku teško se mogu nadmašiti.

Naime, u 250 nastupa za Tigres Gignac je skupio 147 pogodaka i 36 asistencija. Osvojio je četiri naslova prvaka u Meksiku, jednu Clasuru, CONCAF Ligu prvaka, bio je igrač godine… Gignac je postao pravi Meksikanac!

„Jako smo ponosni da te imamo ovdje s nama svo ovo vrijeme i da se to neće promijeniti tako skoro. Hvala ti na svemu što si napravio za naš klub, prije svega na disciplini i posvećenosti da u dresu našeg kluba napraviš velike stvari“, rekao je predsjednik Alejandro Rodriguez.

Gignac je na kraju rekao kako se nije šalio kad je po dolasku u Tigres rekao da se želi ovdje umiroviti i ostaviti neizbrisiv trag.

Bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu.

Ave, Andre-Pierre!



Tagovi

Andre-Pierre GignacTigresmeksička nogometna ligaMeksikoFrancuskaTricolori

Ostale Vijesti