Jeff Hanisch/Action Images
Jeff Hanisch/Action Images

Giannis zabio 50 poena i donio Bucksima naslov prvaka nakon 50 godina (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 21.07.21. | 07:31

Milwaukee Bucksi su prvaci NBA lige!

Milwaukee Bucksi novi su prvaci NBA lige! Nakon 0-2 u finalnoj seriji, momčad iz Wisconsina slavila je u posljednje četiri utakmice i stigla do druge titule u povijesti, prve nakon 50. godina. Posljednju, i do sinoć jedinu kantu Bucksima su donijeli Kareem Abdul-Jabbar i Oscar Robertson 1971., a sada su 'Jelenima' prstenje donijeli Giannis Antetokounmpo i Khris Middleton.

Milwaukee je u šestoj utakmici slavio rezultatom 105:98.

MVP finala Giannis bio je impresivan cijelu seriju, a posebno u posljednjoj utakmici u kojoj je zabio 50 poena uz 14 skokova, pet blokada i dvije asistencije. 50 poena (šut 16/25) za simboličnih 50 godina od posljednje titule.

Giannisa je pratio Khris Middleton sa 17 poena, po pet skokova i asistencija te četiri ukradene lopte, a dobar je bio i Bobby Portis, no u prvom planu na kraju je bio samo jedan čovjek.

Bucksi su odlično otvorili meč i nakon prve četvrtine imali prednost od +13. No, impresivna serija Sunsa u drugoj četvrtini donijela im je +5 na poluvremenu. U posljednju četvrtinu ušlo se s rezultatom 77:77.

Sunsi su na krilima Chrisa Paula (26 poena, 6 asistencija, 2 skoka i ukradena lopta), te Devina Bookera (19 poena, 5 asista, 3 skoka) cijelu utakmicu bili ravnopravni, no u završnici su Giannis i Middleton prevagnuli i donijeli Bucksima toliko željenu titulu.

Sunsi, za koje zbog ozljede ligamenata nije nastupio Dario Šarić još uvijek čekaju prvi titulu.



Tagovi

Milwaukee BucksPhoenix SunsGiannis AntetokounmpoKhris MiddletonChris PaulDevin Booker

Ostale Vijesti