Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Gorica i Dragovoljac u povijesnoj utakmici podijelili bodove, Lovrić promašio s bijele točke (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 10.09.21. | 21:42

Povijesna je bila zato što je Ivana Martinčić postala prva glavna sutkinja u povijesti HNL-a

U prvoj utakmici 8. kola 1. HNL, nogometaši Gorice na domaćem su terenu remizirali s Hrvatskim dragovoljcem rezultatom 1:1. Pogodak za domaćine zabio je Hrvoje Babec u 64. minuti nakon sjajne asistencije Kristijana Lovrića. Gosti su do izjednačenja stigli u 72. pogotkom Tomislava Štrkalja na asistenciju Martina Franića. Po prvi put u povijesti, večeras je u nekoj utakmici 1. HNL čast da sudi pripala jednoj ženi, i to Ivani Martinčić iz Koprivnice.

Nakon uvodnih deset minuta bez prilika, Kristijan Lovrić ponudio je gledateljima malo uzbuđenja. Probio je lijevu stranu i u kaznenom prostoru pronašao Vlatka Stojanovskog, no do lopte prvi dolazi gostujući vratar Zvonimir Šubarić. Dvije minute kasnije, pokušavaju i gosti. Valentino Majstorović ubacio je za Tomislava Štrkalja, ali vratar je ponovno najbrži, Ivan Banić uhvatio ju je u ruke.

Dosta se potom igralo na sredini terena, nitko nije stvorio neku veću šansu. U 24. minuti, Štrkalj se izvukao na desetak metara i uputio jak udarac po sredini gola, ali završilo je iznad vrata. Gorica je najbolju šansu u prvom dijelu imala u 35. minuti. Prvo se zatresla greda momčadi iz Sigera, a onda je Šubarić još morao očistiti opasnost u svom kaznenom prostoru.

U 39., Lovrić je probio lijevu stranu obrane Dragovoljca i ubacio za Martina Šrolera, ali lopta je završila u bloku. I tako smo ubrzo dočekali kraj prvog poluvremena, bez pogodaka, s rezultatom 0:0.

Na početku drugog poluvremena, Albi Doka ulazi umjesto spomenutog Šrolera. U 51. minuti, utakmica je nakratko prekinuta nakon što je Matija Dvorneković stradao u duelu sa Stipom Vulikićem. Ubrzo se pridignuo, sve je bilo u redu. Gorica je zabila pet minuta kasnije. Ali, nije povela. Stojanovski je iskoristio prizimno Lovrićevo dodavanje iz, uspostavit će se, nedozvoljene pozicije. VAR ga je na kraju poništio.

Bikovi mijenjaju, umjesto Stojanovskog ušao je Matar Dieye, a Anthonyja Kalika je zamijenio Josip Mitrović. I nastavljaju dominirati. Ovog su puta zaslužili – jedanaesterac. Chieck Keita pao je u kaznenom prostoru, a priliku s bijele točke u 63. dobio Lovrić. Da je Šubarić poznat po čupanju svoje momčadi iz neugodnih sitacija, pokazao je nekoliko sekundi kasnije, kada je obranio udarac povremenog hrvatskog reprezentativca.

No, ni minutu nakon toga – gol. Ako ne ide iz kaznenog udarca, ide iz igre. Lovrić je ubacio za Hrvoja Babeca, a veznjak loptu s druge vratnice zakucava u mrežu za prednost trupa Krunoslava Rendulića.

Davor Mladina prvi put mijenja u 65., kada u igru umjesto Vinka Petkovića te Ivana Roce ulaze Tomislav Turčin i Vilibald Vuco. Sedam minuta kasnije, Luku Viduku mijenja imenjak mu Luka Pasariček. Ispravan je to bio potez, jer Dragovoljac se u susret vraća samo minutu kasnije. Pasariček je na lijevoj strani uposlio Martina Franića, a ovaj pred Banićem pronašao Štrkalja, koji je loptu pospremio u mrežu za 1:1.

Činilo se da je Gorica u novom vodstvu u 81. minuti, ali pogodak Matara bio je poništen zbog zaleđa Senegalca. Zaredalo se zatim nekoliko promjena, Štrkalja je među gostima zamijenio Karlo Perić, Dvorneković je s druge strane izašao umjesto Younesa Delfija, a na mjesto strijelca Babeca stao je Serge Ngouali. Do kraja nije bilo promjene rezultata, već je susret u Velikoj Gorici završen podjelom bodova.

Svoju sljedeću utakmicu Gorica igra 14. rujna u gostima protiv Nehaja u 1/16 finala Kupa (16:00), dok će Hrvatski dragovoljac na domaćem terenu u prvenstvu tri dana kasnije u 20 sati dočekati sastav Rijeke.



Tagovi

Hrvatski dragovoljacHNK GoricaPrva HNLIvana Martinčić

Ostale Vijesti