Pixsell
Pixsell

Germanijak.hr postava 31. kola: Nema mjesta za sve odlične Šibenčane, niti sve sjajne vratare

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 28.04.23. | 16:44

U momčadi kola nema Hajdukovih, a ovaj put niti Istrinih nogometaša

 Svako je kolo HNL-a sve intrigantnije, svaka utakmica s velikim ulogom. Nije izuzetak bilo niti 31.kolo HNL-a, u kojemu je od pet dvoboja, rutinski ispao samo onaj Dinama i Varaždina (2:0) u Maksimiru. Modri su, iako u prvom poluvremenu nisu briljirali, ipak relativno uvjerljivo svladali Varaždince, a osim nekoliko lijepih akcija i dva pogotka, susret je obilježilo i 'fair-play izdanje' varaždinskih nogometaša, koji su napravili samo dva prekršaja u 90 minuta! No, nagradu za fair-play zasad ne dijelimo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na svim ostalim stadionima borba za svaki gol i bod, nekima za Europu, nekima za ostanak. Priča kola svakako su Šibenčani i njihova visoka (3:0) pobjeda nad Slaven Belupom. Pobjeda kojom je Šibenik opet poravnat s Goricom na začelju. Briljirao je Karlo Špeljak, zabio svoja prva dva HNL gola u karijeri, pridodao tome i asistenciju, ali bilo je još dečki sa Šubićevca koji su mogli završiti u momčadi. Odlučili smo se 'samo' za Zorana Kvržića, iako, mogli su tu biti i Lovre Rogić, Mina, posebno Arai, međutim, konkurencija na njihovim pozicijama ipak je donijela drugačiji poredak u našem izboru.


Primjerice, među vratarima bilo je uistinu briljantnih izdanja. Nikola Čavlina s nekoliko je vrhunskih obrana držao Lokomotivu u igri, dok ga nije probio Frigan. Imao je sjajnu obranu i Dominik Livaković u završnici protiv Varaždina, Lovru Rogića već smo spomenuli, Lovro Majkić obranio je kazneni udarac Lovriću... Ali, odlučili smo se za Ivana Banića, vrtara Gorice koji je bio igrač utakmice protiv Hajduka, skinuo nekoliko opasnih udaraca, zaustavio posebno Marka Livaju. Banić je zaslužan za novi veliki bod Goričana, koji i dalje sa Šibenikom vode mrtvu trku za ostanak. Našao je mjesto u našem izboru i Osječanin Marko Malenica, ali o tome malo niže.


Obrambenu liniju uz već spomenutog Kvržića po našem izboru čine Ivan Smolčić, koji je bio svojevrsno iznenađenje Sergeja Jakirović zbog izostanka Emira Dilavera. Smolčić je odigrao odlično, napadači Lokomotive nisu se kraj njega baš istaknuli, niti došli u pravu, veliku priliku. Pridružili smo mu goričkog stopera Slavka Bralića, još jednog igrača koji je vrlo važan u preporodu Sopićeve momčadi. Mauro Perković na lijevom boku nije odigrao veliku partiju, ali je bio ipak nešto bolji od većine konkurenata, sudjelovao je i kod Dinamova prvog pogotka. Odigrao je dobru partiju i Šibenčanin Mina, no, Perković je ipak bio prisutniji i korisniji i u napadačkom dijelu igre. Da je Hajduk pobijedio u Velikoj Gorici možda bi se na ovoj poziciji našao Dario Melnjak, no, u skladu s rezultatom, mjesto je udarnih 11 ipak je dobio Perković.


U veznom redu isto prava gužva. Bilo je mjesta za još neke igrače, ali Adrian Liber, riječki džoker s klupe, zatim dvojica dinamovaca, Baturina i Ivanušec, zbog konkurencije u napadu 'preselili' su se u ovaj dio momčadi, mjesto u prvih 11 ovoga kola svakako zaslužuju. A naprijed, također dosta kandidata, međutim, trio Frigan-Mierez-Špeljak ipak ispred svih. Njihovi golovi i potezi bili su prijelomni za pobjede, važne pobjede na putu do ostvarenja ciljeva. Ostanka ili Europe, kako kome.

POTEZ KOLA

Evo, tu smo 'trofej' uručili Marku Malenici, osječkom vrataru koji je u sudačkoj nadoknadi 'skinuo' kazneni udarac Boultamu i sačuvao Osijeku pobjedu (1:0) protiv Istre. Pobijedili su Osječani nakon 12 utakmica bez trijumfa, Maleničin potez, uz Mierezov pogodak, svakako, je za to najzaslužniji. Pa je time u drugi plan bacio i prekrasan Liberov pogodak Lokomotivi u Modrićevom stilu.

MOMČAD 31.KOLA (4-3-3)

Banić (Gorica) - Kvržić (Šibenik), Smolčić (Rijeka), Bralić (Gorica), Perković (Dinamo) - Liber (Rijeka) - Baturina (Dinamo), Ivanušec (Dinamo) - Frigan (Rijeka), Mierez (Osijek), Špeljak (Šibenik).




Tagovi

Germanijak postava kolaHrvatska nogometna ligaHNLGNK DinamoHajdukNK OsijekHNK RijekaLokomotiva ZagrebHNK GoricaIstra 1961Slaven BelupoNK ŠibenikNK VaraždinRamon MierezMatija FriganKarlo ŠpeljakMartin BaturinaLuka IvanušecAdrian LiberMauro PerkovićSlavko BralićZoran KvržićIvan SmolčićIvan Banić

Ostale Vijesti