Germanijak
Germanijak

Germanijak.hr postava 30. kola: ‘Fajt’ za jedinicu, potez kola je obrana vratara, Goričanu 'prilagođena' pozicija

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 15.04.24. | 15:35

U gostujućem kolu vidjeli smo ukupno 15 pogodaka, nijedan crveni karton te nijednu najstrožu kaznu.

Pet pobjeda gostiju u HNL-u! Ne viđa se često da domaćini ostanu bez ijednog boda u jednom kolu, ali eto, upravo to se sada dogodilo. Sve je krenulo sa Slavenom u petak, potom su se ‘na vlak’ ukrcali Lokomotiva i Dinamo, da bi u istom ritmu nastavili Osijek i Rijeka.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Prva utakmica 30.kola odigrala se u Rudešu gdje je istoimeni domaćin i službeno ispao iz HNL-a nakon što je Slaven Belupo s 3-1 bio bolji u debiju novog trenra Ivana Radeljića. Poveo je Rudeš u ranoj fazi, Latković je bio precizan nakon lijepe povratne lopte Krušlina, ali onda su gosti na krilima Roberta Murića došli do preokreta. U samoj završnici utakmice, kad je u 16-erac Slavena otišao i vratar Rudeša Marković, Šuto, koji je odigrao vrlo kvalitetnu utakmicu, osvojio je jednu ‘ničiju loptu’ na sredini igrališta pa onda s kojih 40-ak metara postavio konačnih 3-1.

Na golu Slavena briljirao je Sušak, a posebno je impresivna bila njegova obrana kad je u 79. obranio udarac Brajkovića pri rezultatu 1-2 za goste. Bez ikakve sumnje, bila je to jedna od najboljih obrana ove sezone! Svakako treba spomenuti i Murićev pogodak za 1-1, ali Sušak se s obranama prometnuo u heroja gostiju.

U subotu su u Varaždinu izabranici Nikole Šafarića na domaćem terenu dočekali Lokomotivu, a kako je uobičajeno da pored njihovog terena prođe vlak koji potom pozdravi okupljene, isto tako su Čabrajine trupe ‘projurile’ do pobjede. Goričan je okrenuo utakmicu, njegov neplanski ulazak u igru pokazao se ključnim, a osim njega je zapažen u redovima domaćina bio i Karlo Bartolec koji je bio velika opasnost po desnoj strani.

U subotu su se u Turopolju sučelili Gorica i Dinamo, a u sudaru dvojice kumova, Sergej Jakirović bio je spretniji i sretniji te je njegova momčad na kraju slavila s 2-0. Kulenović je načeo goste nakon prekrasnog dodavanja Baturine, da bi onda isti igrač u drugom dijelu promašio šansu za koje se voli reći da ih je teže promašitii nego zabiti.

Drugi pogodak za Dinamo zabio je Bulat nakon dodavanja Ristovskog, ali desni bek Plavih ipak nije završio u postavi kola budući da ga je u prvom dijelu ‘slomio’ Rukavina. Kod Plavih su još vrlo kvalitetnu utakmicu odigrali Theophile-Catherine na poziciji stopera te Mišić na mjestu ‘šestice’. Dinamo je potpuno zasluženo slavio, a domaćin može biti zadovoljan da je na kraju na semforu stajalo ‘samo’ 0-2.

Nedjelja je bila pak dan ‘derbija’. Prvo su pred praznim poljudskim tribinama Osječani svladali Hajduk s 2-1, da bi onda u Puli Rijeka bila bolja od Istre 1961 s 2-0.

Zekićeva momčad odigrala je sjajno protiv favoriziranog Hajduka te su potpuno zasluženo slavili. Kolić je ‘vadio nemoguće’ na golu, Matković je pokazao zašto ga već sada prate brojni europski velikani, dok je El Toro Mierez još jednom potvrdio da je on ‘spiritus movens’ Bijelo-plavih. Vratili su se kući pjevajući Osječani, s tim da se svakako treba pohvaliti i Duareta koji je bio izvrstan u skok igri te je u redovima gostiju bio ponajbolji pojedinac.

Jedini pogodak za Splićane, koji djeluju potpuno razbijeno nakon dva poraza od Dinama i jednog od Rijeke, postigao je Trajkovski, ali, potpuno jasno, nijedan od igrača iz domaćih redova nije mogao do postave kola. Iz Osijeka su zato nagrađeni Kolić, Duarte i Miereze, s tim da je Kolić za ‘z’ dobio prednost ispred jedinice Slavena. Ipak pobjeda protiv Rudeša i Hajduka nije isto…

Kolo gostiju su u regionalnom okršaju zaključili Istrijani i Riječani. S 2-0 bila je bolja Sopićeva družina, Fruk i Goda bili su strijelci, a uz njih je posebno dominantan bio Marko Pjaca koji je pored nogometaša Istre izgledao kao senior pored kadeta. Nije Rijeka oduševila, nije to bila njihova najbolja partija ove sezone, ali svejedno su bez većih problema došli do pobjede. U momčadi kola Rijekina je ‘lijeva strana’.

Potez kola – Sušakova obrana

Bilo je nekoliko kandidata. Pogodak Murića za 1-1, Matkovićev za 0-1 na Poljudu, slalom Marka Pjace… U ovom kolu smo imali što za vidjeti. Ali, ono što je napravio Sušak u 79. minuti je stvarno bilo čudesno. Da mu kojim slučajem na leđima piše Neuer te da umjesto Slavena igra za Bayern, ova obrana bila bi viralna, o njoj bi se pisali testovi, vrtjela bi se po špicama. Ovako, budući da je ‘samo’ riječ o jedinici Slavena, već za sedam dana mogla bi se zaboraviti.

Fenomenalno je Sušak obranio udrac Brajkovića u 79.minuti te je upravo ta obrana potez kola. Imao je nekoliko velemajstorskih poteza i ranije, ali ova obrana bila je ‘za prste polizati’. Čestitke, Ivane!

Germanijak.hr postava 30.kola:



Tagovi

HNLHrvatska nogometna ligaGermanijak postava kolaIvan Sušak

Ostale Vijesti