Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

OCJENE - Hajduk: Odjidja i Krovinović darivali, Ivankovićev debi neuspješan

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 14.04.24. | 18:25

Brekalo i izmjene koje su ušle u nastavku bile su blizu remija

Evo kako smo mi vidjeli igru nogometaša Hajduka. Tko je po vama zaslužio plus, a tko minus?

Borna BuljanVratar
Debitirao je za Hajduk u utakmici bez publike i iz prvog udarca primio pogodak, premda nije mogao ništa, jer je lopta išla u malu mrežu, a on se ispružio koliko je mogoa, no na kraju je bio nemoćan. Nemoćan je bio i kod drugog gola, jer su mu opasnost 'skuhali' suigrači. U nastavku je imao velku obranu da ne bude 1-3.
Ocjena
6
Niko Kristian SigurVezni red
Bio je planiran za vezu, no neplanirana ozljeda Marokanca Moufija na zaigrijavanju, izazvala je promjenu pa je startao na desnom boku. Matković mu je izmaknuo kontroli kod prvog gola. Bolji je kao vezni, ali je prinudno opet vraćen na beka, no u ofenzivi nije puno napravio.
Ocjena
5.5
Filip UremovićObrana
Blokirao je udarac Jurišića prije prvog gola, ali u drugom pokušaju Matkovića nije ništa mogao. U nastavku je imao veliku priliku nakon kornera, promašio je iz velike blizine, a mogao je donijeti Bijelima izjednačenje.
Ocjena
5.5
Dominik PrpićVezni red
Borio se s Mierezom, a to je teška zadaća. Kada si u momčadi, i to u srcu obrane, te izgubiš kod kuće, onda je to negativna ocjena. Ni duge lopte u završnici mu nisu bile precizne.
Ocjena
5
Šimun HrgovićObrana
Dobio prednost ispred Dialla, no u prvom dijelu se nije iskazao, izostali su prodori po boku. Nije napravio ništa, bio je nezapažen, pa je zamijenjen u drugom dijelu zbog ozljede kada je umjesto njega ušao Sahiti.
Ocjena
5
Vadis Odjidja-OfoeVezni red
Ušao u prvih 11 u posljednji trenutak jer se ozlijedio Moufi te zaigrao u sredini terena kao 'šestica'. On je kumovao drugom pogotku Osječana kada je dao riskantnu loptu za Krovinovića, regirao je očajno. Nije ništa posebno napravio, zamijenjen je u drugom dijelu.
Ocjena
5
Josip BrekaloNapad
U početku je bio nevidljiv, a onda se istaknuo lijepim prodorom i asistencijom Trajkovskom za izjednačenje. Igrao je na desnom krilu, ali je u nastavku kreirao priliku prodorom po lijevoj strani i izvođenjem kornera. Kad se sve pogleda, bio je jedan od najboljih Bijelih.
Ocjena
6
Filip KrovinovićVezni red
Počeo je kao polušpica, a poslije djelovao polulijevo. U obrambenoj akciji je pogriješio pa su Osječani došli do šuta, da bi Mierez potom poentirao za 1-2. Da stvar bude gora, i lopta koju je šutno Geudes odbila se od njega do strijelca Miereza. Zamijenjen s razlogom.
Ocjena
5
Rokas PukštasVezni red
Započeo je na zadnjem veznom, ali se ubacivao kao polušpica, mijenjao mjesta s Krovinovićem, kada je Hajduk nakon zaostatka zaigroa 4-3-3. Nije se posebno vidio do kraja utakmice kada mu je Kolić obranio s nekoliko metara.
Ocjena
5
Laszlo KleinheislerVezni red
Najbolje od Bijelih ušao u utakmicu, imao dva opasna pokušaja do vodstva Osijeka. Igrao je na krilu, poziciji za koju je doveden. Prvi udarac Bijelih u drugom dijelu uputio je opet on, ali je Kolić obranio. U nastavku ga je zamijenio Perišić.
Ocjena
5.5
Aleksandar TrajkovskiNapad
Imao je u početku jedan šut koji je obranio Kolić, a u sastavu se našao jer Nikola Kalinić nije mogao, osjetio je umor. U drugoj akciji je postigao gol glavom s metra na dodavanje Brekala. Zabio je gol, ali je ipak u nastavku prepustio mjesto Kaliniću.
Ocjena
6
Emir SahitiVezni red
Ušao u 55. minuti umjesto Hrgovića i stao na pozciju lijevog beka, ulogu u kojoj ga nismo viđali. Ali kratko je to trajalo, do ulaska Perišića. Poslije se Sahiti našao u šansi, ali Osijek se nekako spasio. Nakon toga je odlično servirao priliku Kaliniću. Imao je jo jednu priliku u 85., ali je pucao pokraj gola.
Ocjena
6
Nikola KalinićNapad
Ušao u 64. minuti umjesto Trajkovskoga. U 78. minuti je pogodio vratnicu, lopta nije htjela u mrežu nakon njegova udarca i dodavanja Sahitija. Dobio je i žuti karton zbog grube igre.. to mu je treći, pa ga neće biti u Koprivnici. On je nakon Pukštasa imao isto veliku šansu za poravnanje rezultata, ali se Osijek spasio.
Ocjena
6
Ivan PerišićNapad
Ušao u 64. minuti umjesto Kleinheislera i stao na pozciju lijevoga beka. Njegovim ulaskom Hajduk je postao opasniji, jer samo prisustvo na terenu puno znači.
Ocjena
6
Anthony KalikVezni red
Ušao u 64. minuti umjesto Krovinovića. Borio se i donio veću sigurnost u vezni red. Imao je u i opasan ubačaj u samoj završnici na koji nije nitko reagirao.
Ocjena
6
Leon DajakuNapad
Ušao u 81. umjesto Odjidje-Ofoea. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Jure IvankovićTrener
Pokušao je s nekim promjenama u svom debiju koji neće pamtiti po dobru jer je upisao poraz što je Bijelima peti u nizu. Nažalost po njega, nije uspio donijeti psihološki šok u vidu rezultata, no trudio se s promjenama. Slijedi niz lakših utakmica u kojima mora podignuti momčad, jer najavio je i sam da nema rasprodaje ugleda.
Ocjena
5.5



Tagovi

HajdukNK OsijekHrvatska nogometna ligaJure Ivanković

Ostale Vijesti