Thomas Eisenhuth/DPA
Thomas Eisenhuth/DPA

Germanijak ima potvrdu: Senzen odlazi, Banović debitira na 'Ramljaku'. A na turnir prvi put stiže engleski velikan!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.06.23. | 12:15

Promjena na klupi Dinamovih juniora sad je definitivna, a bivši Vatreni imat će premijeru na 20. izdanju turnira, na kojem će prvi put igrati jedan klub s Otoka

Ivan Senzen na klupi Dinamovih juniora osvojio je naslov prvaka u zadnjem kolu dramatičnog prvenstva i pobjedom nad Osijekom (4-1) odveo mlade Dinamove igrače u UEFA-inu Youth ligu, ostavivši Hajduk bez prilike da obrani (barem) drugo mjesto iz ovogodišnje natjecanja. Marijan Budimir, trener, koji je uspješno vodio Hajduk napustio je Poljud i otišao na klupu seniorske momčadi Širokog Brijega, a ni Ivanu Senzenu taj trofej nije pomogao da ostane u Maksimiru.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ne znam ostajem li u Dinamu, to je pitanje za Upravu kluba. Neću biti razoračan ako moram otići", rekao je Senzen, ali, ono o čemu se već dugo pričalo dobilo je ovih dana i konačnu potvrdu. Iako Dinamo još nije službeno objavio promjene u svojoj Školi, jer, mnogima ugovori istječu 30.lipnja, jasno je da će Senzenov nasljednik biti Ivica Banović, kao što smo već u više navrata pisali. Nekadašnji igrač Zagreba, ali i njemačkih klubova Werdera, Nürnberga, Freiburga, Duisburga, Cottbusa... te bivši reprezentativac (dva nastupa za Vatrene). Banović je radio u nogometnoj Školi Nürnberga, vodio momčad U15, a sad će preuzeti najvažniju trenersku funkciju u Maksimiru nakon trenera prve momčadi. Banović je već počeo raditi na slaganju momčadi, sredinom srpnja trebao bi krenuti s pripremama, a svoj debi na klupi imat će na tradicionalnom turniru 'Mladen Ramljak', početkom kolovoza.

A kad već pričamo o 'Ramljaku', bit će ovo 20.izdanje turnira, u Maksimiru vjeruju i da će biti jedan od najspektakularnijih i najjačih dosad. Tome u prilog ide i činjenica da će prvi put otkad se igra turnir na njemu igrati i jedna engleska momčad. Bila je to dugogodišnja želja organizatora, međutim, engleski su klubovi uvijek imali drugačije planove, no, ove godine su uspjeli; na 'Ramljak' dolazi, ni više ni manje, Manchester United!

Puno su utakmica Dinamovi 'klinci' zadnjih godina igrali protiv Engleza, u Youth ligi ili u Premier League International Cupu, međutim, na ovom renomiranom turniru Manchester United bit će prvi klub s Otoka. I, ne samo to, sudjelovanje na 'Ramljaku' potvrdio je i brazilski Flamengo, koji je igrao i lani, ali je tada stigao sa slabijom momčadi, koja se nije borila za naslov. Tada su nam Brazilci rekli da će dogodine, ako dođu, poslati puno jaču momčad, koja će imati ambiciju uzeti trofej. Prema našim informacijama upravo su to najavili i Dinamu, ove godine dolaze s vrlo jakim snagama, gotovo najboljim juniorima i želja im je osvojiti pobjednički pehar. Uz United i Flamengo, stiže i lanjski pobjednik, talijanski Udinese, bit će tu i Rapid te Feyenoord, koji se također može pohvaliti osvajanjem 'Ramljaka'.

Dakle, Ivica Banović imat će vatreno krštenje na vrlo jakom turniru, ali ono što ga čeka nakon toga bit će pravi izazovi. Dinamu je, naravno, cilj obraniti naslov prvaka u juniorskoj konkurenciji, otići što dalje u UEFA-inoj Youth ligi, bez obzira u kojem dijelu ždrijeba igrao, a igrat će ponovno 'dinamovci' i spomenuti PL International Cup. Dinamova se Škola polako rekonstruira, velik će biti broj novih trenera i članova stožera, a sve će koordinirati Marko Marić, koji nema funkciju šefa Škole, već će biti zadužen za operativno vođenje tog dijela kluba, dok bi glavno odgovorni i za Školu trebao biti Dario Šimić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Ivica BanovićNogometna škola GNK DinamoTurnir Mladen RamljakIvan SenzenManchester United

Ostale Vijesti