Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Osijek dovodi 'kapitalca' iz Dinama

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 13:06

Klubovi su se dogovorili, čeka se liječnički, a onda i službena potvrda transfera.

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje da će Marin Leovac postati novi igrač Osijeka! Prema našim informacijama, klubovi su se dogovorili, a pouzdanog lijevog beka tek liječnički pregled dijeli od potpisa ugovora za Osijek i svog bivšeg trenera Nenada Bjelicu. Priča je poznata, Dinamo ga nikako nije htio pustiti u Slavoniju. Za sve je bio besplatan osim za Osijek. Izgledalo je kako se društvo iz Gradskog vrta okrenulo nekim drugim opcijama te da jedan od onih igrača koje Bjelica iznimno cijeni, kako igrački tako i ljudski, ipak neće put Osijeka. No, u nogometu je sve moguće, a to smo vidjeli i ovaj put.

Informacija se zakotrljala u ponedjeljak. Dan kasnije dobili smo pouzdani znak da je sve rješeno. Barem što se klubova tiče, ali Leovac je ionako odmah bio spreman za odlazak u Osijek. Uostalom, kako ga je Dinamo maknuo u B momčad, provodio je dane na pripremama u istom hotelu kao i Osijek. I na licu mjesta uvjerio se u atmosferu koja će ga dočekati nakon što potpiše ugovor.

Bjelica i Leovac surađivali su i prije HNL-a, u bečkoj Austriji, a onda i u Dinamu. Leovac je široj javnosti postao poznat svojim sjajnim igrama u dresu Rijeke, a one su ga na kraju odvele do Grčke gdje je igrao za tamošnjeg velikana PAOK.

Ove sezone za Dinamo je upisao sedam nastupa u svim natjecanjima, u HNL-u ima jednu asistenciju, dok je u Kupu poentirao. Ipak, na njegovom mjestu više su se forsirali Franjić te u zadnje vrijeme Štefulj. Ugovor se primicao kraju i bilo je jasno kako će Leovac postati prekobrojan. A riječ je o rreprezentativcu s pet nastupa za Vatrene. U Dinamu je skupio 84 nastupa, pet pogodaka i sedam asistencija. Što se tiče HNL učinka (uvećanog za vrijeme provedeno na Kvarneru), Leovac se može pohvaliti s točno 100 nastupa i šest pogodaka.

U Osijeku će mu konkurencija na poziciji lijevog beka biti Slovenac Jurčević te Ukrajinac Čeberko, ali za očekivati je da će Leovac – ako je u optimalnom fizičkom stanju – postati prva opcija na mjestu koje je ostalo upražnjeno odlaskom Petra Bočkaja u Dinamo.

Borba za naslov prvaka nikad nije bila zanimljivija. Nakon što je Dinamo krenuo silovito i uzeo Petra Bočkaja, Nenad Bjelica i društvo odgovorili su Caktašem i Leovcem. Kakva sjajna najava početka proljetnog dijela HNL-a!


Tagovi

Marin LeovacDinamo ZagrebOsijekGermanijak transferinogometni transferitransferiGermanijak doznaje

Ostale Vijesti