Foto: NK Osijek
Foto: NK Osijek

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Najveći dragulj Osijeka odlazi u Hajduk!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 23.10.22. | 18:13

Dominik Babić odbio je uvjete Osijeka novog ugovora i odlučio se za odlazak u Hajduk koji je već ovo ljeto poslao službenu ponudu ali koja je bila odbijena

Čini se kako će jedan od najvećih dragulja škole nogometa NK Osijek promijeniti sredinu. Kako Germanijak ekskluzivno doznaje, Dominik Babić, 16-godišnjak koji je prije dvije godine iz Pitomače prešao u Osijek, praktički je dogovorio sve detalje s Hajdukom. Samo je pitanje hoće li Babić u Split već ove zime, pod uvjetom da Hajduk plati određenu odštetu Osijeku, ili će se čekati ljeto kada mu istječe aktualni ugovor.

Međutim, jedno je sigurno, Babić više nema namjeru ostati u Gradskom vrtu. To su jasno poručile osobe koje se brinu o njegovoj karijeri a što su u Osijeku prihvatili i više ga ne stavljaju u kadetsku momčad za koju je do sada uredno participirao. Zašto bi uostalom odgajali igrače za druge klubove?

Priča oko Babića vrti se već neko vrijeme. Prije nekih godinu dana ga je Nenad Bjelica htio potpisati ali se navodno sudario s nerazumnim zahtjevima s kojima se očito niti novi sportski sektor ne želi nositi.

“Imamo situaciju da bi neki talentirani igrači iz Omladinske škole instruirani od strane agenata već sada otišli i imamo problema s produženjem njihovih ugovora. Kome god nije želja zaigrati za prvu momčad Osijeka, taj nije dobrodošao i okrenut ćemo se onima kojima je želja nositi naš dres”, rekao je nedavno Ivica Kulešević za SN a mnogi su detektirali kako je sportski direktor Osijeka zapravo pričao o slučaju Dominka Babića za kojeg zanimanje Hajduka nije od jučer.

Klub s Poljuda odavno ga je označio svojom metom i zanimanje su potvrdili službenom ponudom koja je poslana na adresu Osijeka u posljednjim danima ljetnog prijelaznog roka. Očito ona nije bila dovoljno privlačna pa je odbijena. Iz izvora bliskih klubu saznajemo da Babić normalno trenira te da Osijek ispunjava sve obaveze iz aktualnog ugovora. To što ne igra u posljednje vrijeme očito je stvar principa i primjera drugima. Uglavnom, Osijek ima čvrst stav da neće pustiti Babića bez novčane naknade. Niti u Hajduk, niti bilo gdje drugdje. I nije toliko niti problem novaca koliko stava i primjera za druge. Gotovo smo sigurni kako će Osijek inzistirati da Babić ostane na Gradskom vrtu do kraja lipnja sljedeće godine. Naravno, ako se u međuvremenu ne postigne dogovor na relaciji dva kluba.

“Nema nikakve ljutnje. Svatko radi svoj posao. Moj je da se brinem za svog klijenta. Ne bih u ovom trenutku htio ništa komentirati”, rekao nam je Jurica Vranješ koji se brine za karijeru mladog Babića.

Prema nekim informacijama, priča bi mogla doživjeti rasplet početkom studenog kada Osijek gostuje na Poljudu te će sigurno “slučaj Babić” biti tema razgovora dvaju klubova.


Tagovi

NK OsijekHajdukDominik BabićJurica Vranještransfer

Ostale Vijesti