Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Germanijak doznaje: Gotovo je! Rijeka prodala Frigana!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 10:21

Sjajnog napadača dijeli tek liječnički pregled od potpisa ugovora za belgijskog prvoligaša Westerlo

Rijeka i belgijski prvoligaš Westerlo zaključili su pregovore oko Matije Frigana! Tek liječnički pregled dijeli napadača Rijeke od potpisa ugovora za Westerlo koji je bio najkonkretniji u utrci za riječkog dragulja!

Kako Germanijak doznaje, pregovori su zaključni u četvrtak ujutro kada su na Rujevici potvrdili dogovor koji bi u blagajnu Rijeke trebao donijeti oko šest milijuna eura odštete (5,5 i dodatni bonus od pola milijuna eura), točno onoliko koliko je Damir Mišković postavio za cilj na nogometnom tržištu za sjajnog napadača koji je lanjskom sezonom skrenuo pozornost na sebe te izborio status reprezentativca.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Tako je Westerlo na kraju bio konkretniji, brži i izdašniji od Sunderlanda čija je ponuda bila oko četiri milijuna eura. Doduše, najviše su htjeli platiti iz emiratskog Shabab Al Ahlija, ali tu je ponudu igrač odbio smatrajući kako odlazak na Arapski poluotok nije u skladu s njegovim ambicijama da se razvija i bude bliže oku izbornika Zlatka Dalića. Inače, Matija Frigan i Rijeka imali su ponude engleskog Coventryja i španjolske Celte koja ga je silno htjela dovesti u svoje redove. Međutim, presudila je želja igrača da se razvija u ligi koja je odmah iza "petica" te činjenica da su u Westerlou pokazali najveću želju da ga dovedu. Onog trena kada je to Frigan osjetio - prelomio je s odlukom i klubovi su se brzo dogovorili.

Iako je u utrci za Frigana upravo Dinamo bio u najpovoljnijoj poziciji jer je igrač još na zimu htio u Maksimir, a osim nekoliko igrača s kojima su u Dinamu mogli trgovati s Rijekom, cijena Frigana bila je na zimu puno povoljnija - u Maksimiru se na koncu nisu odvažili na taj posao. Jesu li bili u pravu, pokazat će vrijeme… Nakon što su propustili Belju, sada im je otišao i Frigan!

Kako bilo, Rijeka će nakon odlaska Ampema i sada Frigana morati u novi šoping. Sa šest milijuna eura u džepu, bit će puno lakše u toj misiji...



Tagovi

Matija FriganHNK RijekaLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti