Damir Špehar/Pixsell
Damir Špehar/Pixsell

Germanijak doznaje: Zekić 'zapeo' u Albaniji, gazda kluba ne pušta ga u Osijek i nudi mu novi ugovor!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 20:30

Zakomplicirao se dolazak novog trenera na Pampas, premda se svi nadaju dogovoru u iduća dva dana

Sve se činilo sigurnim i jasnim. Stjepan Tomas, trener, i Ivica Kulešević, sportski direktor, napustili su u utorak i službeno Osijek, kako je Germanijak objavio i najavio, a dogovoren je dolazak, odnosno povratak, Zorana Zekića. On je bio želja navijača, ali i izbor klupskog vodstva (iako je Ferenc Sakalj osobno bio nazvao i Gorana Tomića, koji je navodno odbio ponudu) i očekivalo se da će Zekić već u utorak navečer biti i službeno potvrđen za Tomasova nasljednika. Jer, svi su preduvjeti bili tu, Zekić je pristao doći, a otišao je Kulešević, s kojim je Zekić ima neke trzavice iz nedavne prošlosti i u zadnje vrijeme nisu bili baš saveznici. Međutim, ispriječio se albanski klub, Partizani, na čijoj je klupi trenutno Zoran Zekić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako Germanijak doznaje gazda kluba iz Tirane i klupski čelnici odbijaju pustiti Zekića u Osijek! Ne žele ni čuti za tu opciju, na Zekićevu najavu odlaska odmahnuli su rukom i - ponudili mu novi ugovor! Čak se, barem zasad, ne radi niti o odšteti, nije iz Tirane prema Osijeku ili prema Zekiću stigla niti protuponuda 'u redu, platite toliko i toliko i vodite ga'. Ne, Partizani Zekića, jednostavno, ne pušta! Naravno, treneri ipak nisu igrači, Zekić ima mogućnost jednostrano raskinuti ugovor na svoju štetu, odreći se novca koji ima u Tirani i doći u Osijek, no, svi se ipak nadaju će u idućih dan-dva pasti dogovor bez repova i zle krvi, da će Albanci prihvatiti Zekićevu odluku i pustiti ga na Pampas.

Zato iz Osijeka i jesu u javnost pustili priču da nisu sigurni hoće li novi trener biti imenovan do subotnje utakmice s Rudešom, očito, predvidjeli su tu mogućnost, što znači da su Zekića spremni čekati još koji dan. Osim njega i Tomića spominjali su se kao kandidati i Gonzalo Garcia, Igor Bišćan, Damir Krznar, Kruno Jurčić..., međutim, jasno je da je Zekić i dalje prvi i jedini izbor. Samo je pitanje kad će i kako (valjda ne i hoće li) s aktualnim klubom dogovoriti uvjete rastanka. Do dolaska novog trenera Osijekovu momčad trebao bi voditi Ivo Smoje.



Tagovi

NK OsijekZoran ZekićFerenc SakaljHNLStjepan Tomas

Ostale Vijesti