Germanijak doznaje: Vinko Soldo novi stoper Slaven Belupa

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 15:15

Vinko Soldo član je slavne generacije 1998. kluba iz Maksimira

U Koprivnici naveliko rade na novom igračkom kadru. Nakon niza prinova, u utorak su dogovoreni detalji s Vinkom Soldom, 23-godišnjim lijevim stoperom koji je službeno bio igrač Dinama, ali u Slaven Belupo dolazi s posudbe koju je proveo u mađarskom Diósgyõru.

Soldo je dio slavne generacije 1998. koja je vjerojatno najbolje što je Dinamova škola izbacila u novijoj povijesti. Međutim, nikada nije dobio pravu priliku u prvoj momčadi te je cijelu svoju seniorsku karijeru proveo na posudbama. Soldo je igrao za Lokomotivu, Cibaliju, Rudeš, Slaven Belupo, finski KuPS te već spomenuti mađarski Diósgyõr.

Vinko Soldo je već bio član Slaven Belupa, godinu dana je nosio dres "farmaceuta" od siječnja 2020., a sada će svojim znanjem i kvalitetom pokušati nametnuti se kod trenera Klafurića koji polako stvara obrise ozbiljne prvoligaške momčadi.

A da u Koprivnici misle i na svoje domaće snage svjedoče današnji potpisi ugovora s Mateom Kocijanom i Mihaelom Mlinarićem. Riječ je o domaćim dečkima koji su prošli nogometnu školu Slaven Belupa ali su do prve momčadi stigli zaobilaznim putevima. Kocijan (rođen 1995.), po poziciji stoper ili defenzivni vezni u Belupo dolazi iz trećeligaša Tehničara iz Cvetkovca. Mlinarić (rođen 2000.) u prošloj sezoni branio je boje slovenskog prvoligaša ND Gorica.


Tagovi

Vinko SoldoSlaven Belupo

Ostale Vijesti