Srećko NIketić/PIXSELL
Srećko NIketić/PIXSELL

Germanijak doznaje: Sportski direktor Istre 1961 napušta Pulu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.05.22. | 08:06

Dario Dabac u kratko vrijeme ostvario je velike uspjehe u Puli te je najodgovorniji za postotak koji će od inozmene odštete sletjeti na račun Zeleno-žutih

Istra 1961 bi na kraju sezone mogla ostati bez sportskog direktora. Kako Germanijak saznaje, Dario Dabac, dosadašnji kreator sportske politike prvoligaša iz Pule, dobio je ozbiljnu ponudu jednog od hrvatskih prvoligaša te bi nakon dvije godine uspješnog djelovanja mogao dići sidro. Naravno, osim ako ga u Puli ne odluče zadržati. Dabac je preuzeo dužnost sportskog direktora u kolovozu 2020. u vrlo teškoj situaciji za Istru. Bili su na dnu ljestvice s nulom u rubrici bodovi. Ipak, mudri potezi u kadroviranju su ih doveli do ostanka u ligi ali i finala Kupa u kojem su poraženi od Dinama.

Dabac je direktno zaslužan za niz igrača koji su doživjeli afirmaciju na Aldo Drosini. Od Lučića, Bandea, Vuka, Hujbera, Hare te Josipa Šutala koji su stigli u prvoj sezoni njegova upravljanja sportskom politkom da bi dodatnom selekcijom doveli Miškovića, Marina, Mlinara te Diona Drenu Belja koji je zabljesnuo u ovoj sezoni.

Isto tako, prvoj momčadi su priključeni nadareni juniori poput Lisice, Perkovića i Maurića. Iz Lokomotive je stigao Vujnović a iz Rijeke Rovis. Posebna priča je Dion Drena Beljo kojeg je Dabac primijetio na juniorskom finalu Kupa između Osijeka i Dinama te direktno u pregovoru s Bjelicom doveo ga u Istru. Iako je sasvim izvjesno kako se Beljo vraća u Osijek na kraju ove sezone, Istra će tu sigurno profitirati jer joj pripada 10 posto inozemnog transfera. Informacija da bi Dabac mogao promijeniti poslodavca stigla je iz nogometnih krugova, a inače uvijek susretljivi Dabac nije htio komentirati naša saznanja. Doduše, nije ih niti demantirao.

Kako bilo, Istra 1961 bi mogla ostati bez djelatnika koji je svojim radom iz male sredine izvukao maksimum što bi mogao biti problem u sljedećoj sezoni kada bi trebala krenuti neka vrsta nadogradnje i nastavak ovoga čemu smo svjedočili u ovoj godini. Isto tako, saznajemo kako bi u slučaju odlaska glavni favorit za upražnjeno mjesto trebao postati Andres Jornet, Argentinac koji je stigao kao skaut u Pulu i očito se pripremao da uskoči u cipele Daria Dabca. Trenutno u HNL-u nekolicina klubova traži sportskog direktora. Od Gorice, Osijeka, Dinama do Šibenika. Jedan od njih je, eto, prepoznao u Dabcu pravu figuru za svoj sportski sektor. Za razliku od Istre 1961



Tagovi

Istra 1961Prva HNL

Ostale Vijesti